Hideg uborkaleves királyrák saganakival
Hozzávalók
4 személyre- Az uborkaleveshez:
- 1 db kígyóuborka
- 1 örmény uborka
- 3-4 db fürtös uborka
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 4 dl görög joghurt
- 1 citrom
- friss kapor
- extra szűz olívaolaj
- A Saganakihoz:
- 8-10 db garnéla vagy királyrák
- 20 dkg feta sajt
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 1 citrom
- friss petrezselyem
- friss oregánó
- extra szűz olívaolaj
Elkészítés
1. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd lecsós alapot készítünk, vagyis hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát, paradicsomot és fokhagymát.
2.Ha a lecsós alap elkészült, hozzáadjuk a királyrákokat, majd borsozzuk és 2 percig főzzük.
3. Tálalás előtt kevés citromlével meglocsoljuk és feta sajtot morzsolunk rá, valamint friss oregánót és petrezselymet szórunk rá.
4. Az uborkaleveshez az uborkát, ha szükséges meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk és turmixgépben pépesítjük a fokhagymával, sóval, fél citrom reszelt héjával és levével, az újhagymával, görög joghurttal, olívaolajjal és kaporral.
5. Majd hűtőben lehűtjük. Friss kaporral és a saganakival tálaljuk. Jó étvágyat!