Halászlé

Hozzávalók
- 2 kg vegyes hal
- 30 dkg harcsafilé
- 50 dkg pontyfilé
- pirospaprika
- 2 db vöröshagyma
- 1 db csípős zöldpaprika
- só
- friss fehér kenyér
Elkészítés
A halak uszonyait levágjuk egy éles késsel vagy ollóval. Feldaraboljuk a húsát.
A pontyot kifilézzük. Ha a bőre nyálkás lenne, besózzuk, hagyjuk állni 10 percet és letörölgetjük. A húsát beirdaljuk, viszonylag sűrűn egészen a bőrig. Besózzuk és a hűtőszekrénybe tesszük.
A többi halat a felkarikázott vöröshagymával,és a csípős paprikával vízben feltesszük főni. Lobogva főzzük és megszórjuk pirospaprikával.
Ha megfőtt, átszűrjük. Forraljuk fel és ha szükséges, sózzuk és szórjuk meg pirospaprikával.
Vegyük le a legalacsonyabb hőmérsékletre és tegyük bele a pontyszeleteket.
Szelet fehér kenyérrel és csípős paprikával tálaljuk.
