Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Halászlé Pataky módra

Adásban volt: 2017. October 5.
A recepthez tartozó videó
2017. October 5.

Hozzávalók

6 személyre
  • 1 ponty (pikkelyezve)
  • 50 dkg harcsafilé
  • 20-30 dkg halbelsőség
  • 3-4 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • pirospaprika
  • 6 liter víz
  • 1 zöld erős paprika
  • 1 piros chili

Elkészítés

1. A pontyot kifilézzük. Egy lábasban hideg vízben kezdjük főzni a halászlevet. Beletesszük az első úszókat, a megtisztított ponty fejet, a mellúszókat és a gerincet és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.

2. A két filét a bőrére fektetjük és a húsát sűrűn beirdaljuk, így átvágjuk a szálkákat. Majd félretesszük.

3. A harcsafilét felkockázzuk, a ponty mellé tesszük és alaposan besózzuk, majd pirospaprikával is megszórjuk, majd hűtőben pihentetjük.

4. Ha a leves felforrt, hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát és az erős paprikát, a kettévágott paradicsomot, a chilit, megszórjuk pirospaprikával és zubogva forraljuk 45-50 percig. Ezután leszűrjük, visszatesszük csendes forrásra és hozzáadjuk a halfiléket és a belsőségeket. Egyet forralunk rajta és kész. Erős paprikával tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Halászlé

Halászlé

A klasszikus magyar halászlé télen-nyáron készíthető, de a karácsonyi asztalról biztosan nem hiányozhat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!