Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Halászlé

Adásban volt: 2015. december 22.
A recepthez tartozó videó
Nem kell hozzá bogrács, nem kell hozzá őrületes szakértelem. A lényeg a gondosan kiválasztott alapanyag: a friss hal! Készüljünk az ünnepre!
2015. december 22.

Hozzávalók

  • 2 kg vegyes hal
  • 30 dkg harcsafilé
  • 50 dkg pontyfilé
  • pirospaprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db csípős zöldpaprika

  • friss fehér kenyér

Elkészítés

A halak uszonyait levágjuk egy éles késsel vagy ollóval. Feldaraboljuk a húsát.
A pontyot kifilézzük. Ha a bőre nyálkás lenne, besózzuk, hagyjuk állni 10 percet és letörölgetjük. A húsát beirdaljuk, viszonylag sűrűn egészen a bőrig. Besózzuk és a hűtőszekrénybe tesszük.

A többi halat a felkarikázott vöröshagymával,és a csípős paprikával vízben feltesszük főni. Lobogva főzzük és megszórjuk pirospaprikával.
Ha megfőtt, átszűrjük. Forraljuk fel és ha szükséges, sózzuk és szórjuk meg pirospaprikával.
Vegyük le a legalacsonyabb hőmérsékletre és tegyük bele a pontyszeleteket.

Szelet fehér kenyérrel és csípős paprikával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Halászléparádé - íme, a legjobbak!

Halászléparádé - íme, a legjobbak!

Mi a magunk részéről támogatjuk a helyi hagyományokat, nyugodtan esküdjön föl bárki a szegedire, a bajaira, netán a balatonira, éljenek a jó halászlevek!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?