Gyors grill ételek lakásban
Hozzávalók
2 személyre- A pisztránghoz:
- 2 pisztráng
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- friss kapor
- friss petrezselyem
- olívaolaj
- só, bors
- A csirkéhez:
- 4 felső csirkecomb
- 1-2 gerezd fokhagyma
- friss oregano
- A salátához:
- 2 fej szívsaláta
- 1 fej lilahagyma
- 6-8 koktél paradicsom
- 20 dkg vegyes saláta
- 1 kígyóuborka
- olívaolaj
- só, bors
- 1 szál újhagyma
- 1 bögre basmati rizs
- 40 dkg zöldspárga
- 10 szelet bacon
Elkészítés
1. A rizst sós vízben megfőzzük, majd a végén apróra vágott újhagymát keverünk hozzá.
2. A csirkecombokat kifilézzük, majd bőrrel lefelé fordítva helyezzük a grill lapra. Ha már elkezdett a hús fehéredni, egy alufóliába csomagoljuk az apróra vágott fokhagymával, friss oregánóval és így grillezzük tovább.
3. A pisztrángokat kívül, belül megsózzuk, a citromot felkarikázzuk, majd beletesszük a hal belsejébe a friss petrezselyemmel, kaporral és az apróra vágott fokhagymával együtt, végül borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. Az oldalát bevagdossuk, majd zsírpapírba csomagoljuk és így sütjük meg a grillen.
4. A zöldspárgák fás részét levágjuk, a zsenge részét betekerjük baconbe és így tesszük a grillre.
5. A salátát, a kígyóuborkát felaprítjuk, egy deszkára szórjuk a salátakeverékkel, a csíkokra vágott lilahagymával, a koktélparadicsommal együtt, meglocsoljuk citromlével, olívaolajjal, majd megborsozzuk. Mellé tálaljuk a halat és a csirkecombot. Jó étvágyat!