Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillezett halloumi sajt cékla chutney-val

Adásban volt: 2013. augusztus 23.
Cékla, menta, bazsalikom, zeller, mazsola, kapribogyó egy tálban és még grillezett sajt is jön rá!
2016. február 15.

Hozzávalók

  • 3 közepes méretű sült cékla
  • olívaolaj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2-3 szárzeller, felszeletelve
  • 2 ek mazsola
  • 2 ek kapribogyó
  • 4 ek balzsamecet
  • 2 ek barna cukor

  • bors
  • 2 doboz halloumi sajt

Elkészítés

A céklát megsütjük, és 1/2cm-es, egyforma kockákra vágjuk.
A felaprított hagymát egy lábosban, 3-4 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt zellert és a mazsolát, egy percig kevergetjük. Ekkor kerül bele a felkockázott cékla és a kapribogyó. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és a cukrot. Erős lángon 4-5 percig főzzük, hogy az ecet ereje elpárologjon, a cukor felolvadjon, és szirupossá sűrűsödjön. A végén ízesíthetjük még egy kevés friss mentával, vagy bazsalikommal.

A halloumi sajtot felszeleteljük, majd leitatjuk róluk a nedvességet. A serpenyőt forróra hevítjük, és egy kevés olívaolajon pirosra sütjük a sajtszeletek mindkét oldalát.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cékla sütése

Cékla sütése

Köretek, saláták egyre népszerűbb résztvevője a sült cékla. De hogyan is készítsük el a legegyszerűbben?
Hagymadinsztelés

Hagymadinsztelés

Ételeink legtöbbjének elkészítése hagymadinszteléssel kezdődik. A feladat egyszerű, mégis lehet még jobban csinálni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.