Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres csirkecombok batyuban sütve

Adásban volt: 2017. május 4.
A recepthez tartozó videó
2017. május 4.

Hozzávalók

2 személyre
  • 4 db csirke alsócomb
  • 50 dkg salátaburgonya
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • friss petrezselyem
  • só, bors
  • A körethez:
  • 1 szál sárgarépa
  • saláta burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • 1/2 sárga kaliforniai paprika
  • 1 cukkini
  • 1 jalapeno
  • só, bors
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés

1. Egy aprítógépbe tesszük a fokhagymát, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a petrezselymet, egy kevés citromhéjat, sót, borsot, az olívaolajat és egy fél citrom levét, majd alaposan összekeverjük.

2. A csirkecombokat tepsibe helyezzük, ráöntjük a fűszerkeveréket és hűtőben pihentetjük min. 4 órán keresztül.

3. A répát, a vöröshagymát, a fokhagymát, a kaliforniai paprikát és a cukkinit nagyobb darabokra vágjuk, a krumplit és a jalapenot kisebbekre és egy keverőtálba helyezzük, majd olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk.

4. A csirkecombokat egy serpenyőben megpirítjuk.

5. Egy nagy tepsibe helyezünk egy félbehajtott alufóliát, ebbe a batyuba kerül a csirke és a zöldségek. Először a zöldségeket tesszük bele, rákanalazzuk a megmaradt fűszerkeveréket, majd meglocsoljuk fehérborral. Ráhelyezzük a csirkecombokat is, majd 200 fokon süstjük 50 percig. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Forradalmi csirkés pite

Forradalmi csirkés pite

Ez a nemzeti színekben pompázó sós pite a március 15-i forradalom és szabadságharc emlékére készült, de természetesen bármikor elkészíthető másféle zöldségekkel is, hiszen egy izgalmas csirkés főételről van szó.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?