Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres csirkecombok batyuban sütve

Adásban volt: 2017. május 4.
A recepthez tartozó videó
2017. május 4.

Hozzávalók

2 személyre
  • 4 db csirke alsócomb
  • 50 dkg salátaburgonya
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • friss petrezselyem
  • só, bors
  • A körethez:
  • 1 szál sárgarépa
  • saláta burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • 1/2 sárga kaliforniai paprika
  • 1 cukkini
  • 1 jalapeno
  • só, bors
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés

1. Egy aprítógépbe tesszük a fokhagymát, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a petrezselymet, egy kevés citromhéjat, sót, borsot, az olívaolajat és egy fél citrom levét, majd alaposan összekeverjük.

2. A csirkecombokat tepsibe helyezzük, ráöntjük a fűszerkeveréket és hűtőben pihentetjük min. 4 órán keresztül.

3. A répát, a vöröshagymát, a fokhagymát, a kaliforniai paprikát és a cukkinit nagyobb darabokra vágjuk, a krumplit és a jalapenot kisebbekre és egy keverőtálba helyezzük, majd olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk.

4. A csirkecombokat egy serpenyőben megpirítjuk.

5. Egy nagy tepsibe helyezünk egy félbehajtott alufóliát, ebbe a batyuba kerül a csirke és a zöldségek. Először a zöldségeket tesszük bele, rákanalazzuk a megmaradt fűszerkeveréket, majd meglocsoljuk fehérborral. Ráhelyezzük a csirkecombokat is, majd 200 fokon süstjük 50 percig. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Forradalmi csirkés pite

Forradalmi csirkés pite

Ez a nemzeti színekben pompázó sós pite a március 15-i forradalom és szabadságharc emlékére készült, de természetesen bármikor elkészíthető másféle zöldségekkel is, hiszen egy izgalmas csirkés főételről van szó.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.