Fűszeres csirkecombok batyuban sütve
Hozzávalók
2 személyre- 4 db csirke alsócomb
- 50 dkg salátaburgonya
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- friss rozmaring
- friss kakukkfű
- friss petrezselyem
- só, bors
- A körethez:
- 1 szál sárgarépa
- saláta burgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1/2 sárga kaliforniai paprika
- 1 cukkini
- 1 jalapeno
- só, bors
- 1 dl fehérbor
Elkészítés
1. Egy aprítógépbe tesszük a fokhagymát, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a petrezselymet, egy kevés citromhéjat, sót, borsot, az olívaolajat és egy fél citrom levét, majd alaposan összekeverjük.
2. A csirkecombokat tepsibe helyezzük, ráöntjük a fűszerkeveréket és hűtőben pihentetjük min. 4 órán keresztül.
3. A répát, a vöröshagymát, a fokhagymát, a kaliforniai paprikát és a cukkinit nagyobb darabokra vágjuk, a krumplit és a jalapenot kisebbekre és egy keverőtálba helyezzük, majd olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk.
4. A csirkecombokat egy serpenyőben megpirítjuk.
5. Egy nagy tepsibe helyezünk egy félbehajtott alufóliát, ebbe a batyuba kerül a csirke és a zöldségek. Először a zöldségeket tesszük bele, rákanalazzuk a megmaradt fűszerkeveréket, majd meglocsoljuk fehérborral. Ráhelyezzük a csirkecombokat is, majd 200 fokon süstjük 50 percig. Jó étvágyat!