Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöldbabos francia lecsó kakukkfüves csirkecombbal

Adásban volt: 2017. szeptember 21.
A recepthez tartozó videó
2017. szeptember 21.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 db egész csirkecomb
  • 5 gerezd fokhagyma
  • friss kakukkfű
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • só, bors
  • A lecsóhoz:
  • 1 vöröshagyma
  • 1 db padlizsán
  • 2 db cukkini
  • 1 db kápia paprika
  • 1 örmény uborka
  • 10 dkg zöldbab
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • chili paprika
  • 1 dl hámozott paradicsom konzerv
  • 1 dl paradicsompüré
  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A páchoz egy aprítógépben ledaráljuk a fokhagymákat, a kakukkfüvet, a sót és borsot, a citrom reszelt héját az olívaolajjal és a citrom levével. Egy tepsiben a csirkecombokat bepácoljuk, majd 200 fokon 1 órán keresztül sütjük.

2. A körethez nagyobb darabokra vágjuk a vöröshagymát, a fél padlizsánt és fél cukkinit, az örmény uborkának egy darabját és a kápia paprikát. A zöldbabnak csak a végét csípjük le. Felhevített serpenyőben olívaolajon megdinszteljük először a hagymát, majd sorban a többi zöldséget is hozzáadjuk.

3.  A végén kerül hozzá az apróra vágott chili ízlés szerint. Ha a zöldségek roppanósak, ízesítsük friss rozmaringgal, kakukkfűvel. Végül belekerül a paradicsompüré is, amit a serpenyő alján 1 perc alatt kicsit lepirítunk, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot is. Ha szükséges sózzuk.

4. Egy mélytányérba szedünk a lecsóból, ráhelyezzük a csirkecombokat, meglocsoljuk a kakukkfüves szaftjával és így kínáljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Padlizsános tepsis lecsó

Padlizsános tepsis lecsó

A klasszikus lecsó zöldségek - a paradicsom és a paprika - mellé cukkini és padlizsán is kerül, és sütőben készül a tepsis lecsó.
Olasz lecsós egytálétel steak burgonyával

Olasz lecsós egytálétel steak burgonyával

Könnyen elkészíthető ebéd vagy vacsora lehet, hiszen a fő alapanyagokból szinte biztosan mindegyik van otthon: paradicsom, paprika és krumpli. A mediterrán életérzést pedig egy kis bazsalikommal tudjuk megidézni.
Olasz lecsós penne

Olasz lecsós penne

Az olasz lecsó újjászületése: pennével. Egy szenzációs ötlet, amivel nem csak a hűtőben talált maradékokat tudjuk hasznosítani, de finom egytálételt is varázsolhatunk a családnak vacsorára.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!