Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Padlizsános tepsis lecsó

Adásban volt: 2013. július 22.
A recepthez tartozó videó
A klasszikus lecsó zöldségek - a paradicsom és a paprika - mellé cukkini és padlizsán is kerül, és sütőben készül a tepsis lecsó.
2016. április 3.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 1 nagy padlizsán
  • 1 nagy cukkini
  • 4 zöldpaprika
  • 4 paradicsom
  • 1 doboz hámozott konzerv paradicsom
  • 1 doboz csicseriborsó
  • 1 hagyma

  • bors
  • római kömény
  • koriader
  • petrezselyem
  • olívaolaj

Elkészítés

A hagymát, a paprikát, a cukkinit és a padlizsánt felaprítjuk, összekeverjük és sózzuk, majd meglocsoljuk bőven olívaolajjal. Ehhez jön a paradicsom, amit előzőleg meg kell hámozni.  Majd a friss paradicsom mellé a hámozott paradicsom konzervet is hozzákeverjük a többi zöldséghez, majd sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk.
Ezután jöhetnek a fűszerek: a római kömény, a koriander és a petrezselyem.
A keveréket körülbelül fél óráig sütjük 200°-os sütőben.
Végül mivel a csicseriborsóból konzervet használunk, azt csak a végén keverjük hozzá, és tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csészében gőzölt lecsós tojás

Nyári reggeli, krémes, tojásos lecsó. Friss kenyérrel az igazi.
Cobbler - a sült gyümölcsös vaníliás joghurthab

Cobbler - a sült gyümölcsös vaníliás joghurthab

Az ősz, a tél minden íze benne van ebben a nagyon egyszerűen elkészíthető süteményben. Tipikus: "gyorsan összedobom" sütemény. Nyári testvére a crumble.
Régi ismerős, új barát: a csicseriborsó

Régi ismerős, új barát: a csicseriborsó

Ha eddig nem tettünk próbát vele, akkor itt az ideje, ha régi kedvenc, akkor meg szeressük továbbra is: megéri! Meglepetések, klasszikusok és sokmindenmás a csicseriborsóból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!