Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bőrös csirkemell sütőtökpürével és kelbimbóval

Adásban volt: 2016. November 8.
A recepthez tartozó videó
2016. November 8.

Hozzávalók

  • 2 db bőrös csirkemell
  • 1 db sütőtök
  • 20 dkg kelbimbó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • gyömbér, kakukkfű
  • 5 dkg vaj
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 szál póréhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika

Elkészítés

1. A sütőtököt megpucoljuk, majd nagyobb kockákra vágva 250 fokon a sütőben karamellizáljuk.

2. A csirkemellet a bőrét rajtahagyva kifilézzük, hogy a sütéskor ne száradjon ki.

3. A csirkemellre ráreszeljük a fokhagymát, a lime héját, ráfacsarjuk a levét, majd sózzuk, borsozzuk. Alaposan megforgatjuk a pácban, majd hűtőbe tesszük.

4. A sütőtökpüréhez a feldarabolt póréhagymát, fokhagymát, gyömbért és chilit egy nagyobb edényben olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megpirult sütőtököt, és egy kevés alaplével felöntjük. 15-20 percig főzzük, majd összeturmixoljuk, és félretesszük.

5. A megtisztított és kettévágott kelbimbót blansírozzuk: 2-3 percre sós forró vízbe tesszük, majd jéghideg vízben lehűtjük, így még élénkebb színt kap, és megállítjuk a főzési folyamatot.

6. A csirkemellre egy kevés olívaolajat locsolunk és egy hőálló nyelű grillserpenyőben bőrével lefelé fordítva csíkos kérget sütünk rá. Majd megfordítjuk, és a serpenyővel együtt 180 fokra sütőbe tesszük és 10 perc alatt készre sütjük.

7. A blansírozott kelbimbóról egy papírtörlővel felitatjuk a felesleges nedvességet, majd sós vajon egy grillserpenyőben megpirítjuk.

8. A csirkemellet a sütőtökpürével és a kelbimbóval tálaljuk.

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Rozmaringos, fehérboros csirke szőlővel és őszibarackkal

Rozmaringos, fehérboros csirke szőlővel és őszibarackkal

Őszibarackkal, szőlővel és rozmaringgal készülő sült csirkecomb, ami hétvégi családi ebédre vagy vendégségre is kiváló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!