Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Epres Raffello golyó

Egyik kedvenc desszertünk tavaszi változata...
2019. május 26.

A házi készítésű raffaello golyó nem csak az eredeti mandulás töltelékkel, de epres változatban is nagyon finom délutáni nassolni való.

Hozzávalók

20 db-hoz
  • 15 dkg kókusztejpor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 dkg zsírtalanított kókuszliszt
  • 5 dkg eritrit
  • 1 dl forró víz
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • 20 db kis méretű eper

Elkészítés

A kókusztejport, 7 dkg kókuszreszeléket és a kókuszlisztet egyenletesen elkeverjük. Az eritritet a vízbe szórjuk, majd a vaníliaaromával együtt alaposan elkeverjük. Ezt a folyadékot hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, és jól összekeverjük. Letakarva hűtőbe tesszük, majd legalább 1 óráig pihentetjük.

Az eprek leveleit levágjuk, a gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk. Ezután a kihűlt kókuszos keverékből fél maréknyi adagokat a tenyerünkbe veszünk, majd az epreket beborítva kókuszgolyókat formázunk. A golyókat a maradék kókuszreszelékbe forgatva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Füstölt lazacba tekert spárga

Füstölt lazacba tekert spárga

Dübörög a spárgaszezon, ezt a receptet se hagyjátok ki!
Málnás tartlet

Málnás tartlet

Szívderítő színek egy finom és egészséges desszertben.
Édesburgonyalepény

Édesburgonyalepény

Köret vagy könnyű vacsora, induljon ezzel a finom étellel a hét!

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.