Epres Raffaello golyó
A házi készítésű Raffaello golyó nem csupán az eredeti mandulás töltelékkel, de epres változatban is nagyon finom délutáni nassolni való.
Hozzávalók
20 db-hoz- 15 dkg kókusztejpor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4 dkg zsírtalanított kókuszliszt
- 5 dkg eritrit
- 1 dl forró víz
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- 20 db kis méretű eper
Elkészítés
A kókusztejport, 7 dkg kókuszreszeléket és a kókuszlisztet egyenletesen elkeverjük. Az eritritet a vízbe szórjuk, majd a vaníliaaromával együtt alaposan elkeverjük. Ezt a folyadékot hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, és jól összekeverjük. Letakarva hűtőbe tesszük, majd legalább 1 óráig pihentetjük.
Az eprek leveleit levágjuk, a gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk. Ezután a kihűlt kókuszos keverékből fél maréknyi adagokat a tenyerünkbe veszünk, majd az epreket beborítva kókuszgolyókat formázunk. A golyókat a maradék kókuszreszelékbe forgatva tálaljuk.