Cukkinitekercses makaróni
A paradicsomos makaróni vagy spagetti önmagában az egyszerű, de nagyszerű kategória, főleg ha sok-sok finom zöldfűszerrel készítjük. Néha azonban villanthatunk egy kicsit: ezek a helyes nyársra húzott tekercsek nem csupán finomak, hanem nagyon ízletesek is.
Hozzávalók
4 személyre- A tésztához:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 konzerv hámozott, aprított paradicsom
- só, őrölt fekete bors
- 3-3 ág kakukkfű és oregano lecsipkedett levelei
- 1 kis marék bazsalikom felcsíkozva + a díszítéshez
- 25 dkg makaróni
- A tekercsekhez:
- 2 db zsenge cukkini
- kevés olívaolaj a sütéshez
- 12 csík fekete-erdei sonka
- 3 db koktélparadicsom
- 12 kis kocka feta sajt
Elkészítés
A paradicsomszószhoz egy lábasban vagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd ráreszeljük a megpucolt fokhagymát. Felöntjük a paradicsommal, hozzáadjuk az összes fűszert, majd lassú tűzön sűrűn krémesre főzzük.
Ezalatt a makarónit lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Összeforgatjuk a kész paradicsomszósszal.
Közben a tekercseket is elkészítjük. A megmosott cukkinik széleit körben levágjuk, majd 6-6 vékony szeletet vágunk a zöldségekből. Egy serpenyőben, kevés felhevített olívaolajon átsütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük. Megvárjuk, hogy legalább langyosra hűljenek.
Összeállítjuk a tekercseket. Egy szelet sült cukkinire ráfektetünk egy szelet hosszában kettéhajtott sonkát. Teszünk rá még egy negyed koktélparadicsomot és egy kis kocka fetát, majd szorosan feltekerjük. Hasonlóan elkészítjük a többi tekercset is. 3-3 tekercset húzunk fel 1-1 fa nyársra.
A kész tésztát tányérokba szedjük, mindre teszünk egy cukkinitekercses nyársat. Bazsalikomlevelekkel díszítjük, ízlés szerint még parmezánnal is megszórhatjuk.