Tej helyett joghurttal készül, ez a hagyományosan reggelire fogyasztott orosz minipalacsinta, ami lekvárral is finom, de mézes …
Joghurtos minipalacsinta (oladuski)
Tej helyett joghurttal készül, ez a hagyományosan reggelire fogyasztott orosz minipalacsinta, ami lekvárral is finom, de mézes tejföllel még jobb.
Olasz mandulatorta
Bármilyen alkalomra elkészíthetjük ezt a tökéletes, gluténmentes, olasz mandulatortát!
Fűszeres, burgonyás-karfiolos indiai egytálétel (Aloo gobi)
Igazi indiai egytálétel, melyet nagyon hamar elkészíthetünk, feltéve, ha minden van hozzá: kurkuma, koriander, cayenne bors, garam masala, gyömbér, kömény...
Narancsos sütőtökkrémleves
A klasszikus sütőtökkrémleves extrákkal felturbózott változata. A narancs, a kakukkfű, a szerecsendió teszi különlegessé ezt a közkedvelt levest.
Egy gazdag, ízes lecsó Debrecenből.
Lecsós galuska házi debrecenivel
Egy gazdag, ízes lecsó Debrecenből.
Teljes kiőrlésű spagetti diós spenótpesztóval
Spagetti spenótpesztóval, tökéletes tésztaétel önmagában is, de ha egy szelet sült lazaccal kínáljuk, úgy egy izgalmas, különleges fogás.
Fűszeres-balzsamecetes csirkemáj ropogós hagymával
Fűszeres-pikáns csirkemájjal töltött tortilla. Néhány perc alatt elkészíthetjük, igazán egyszerű.
Quinoa saláta sült karfiollal, grillezett csirkemell
Egészséges és diétás saláta csirkével és karfiollal.
Súfnudli
Sváb étel a sufnudli. Ehetjük édesen (mák, dió, lekvár) és sósan is; köretként, salátába, de "csakúgy" magában is finom.
Borjú hegyes fartő tormás krémmártással, pirított súfnudlival
Lassan készül, mint minden vasárnapi ebéd, de ha egyszer kipróbáltuk, nem fogunk szabadulni tőle.
Ropogós kacsamell röstivel
Klasszikus, ropogósra sült kacsamell, a hozzá leginkább passzoló röstivel.
Harira – marokkói paradicsomleves
Ha már unjuk a szokásos hétvégi ebédeket, dobjuk fel ezzel a fűszeres marokkói paradicsomlevessel.
Sült harcsafilé
Natúr, sült harcsafilé. Mentás-paradicsomos burgonyával próbáld ki!













