Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ropogós kacsamell röstivel

Adásban volt: 2013. szeptember 13.
Klasszikus, ropogósra sült kacsamell, a hozzá leginkább passzoló röstivel.
2015. október 17.

Hozzávalók

  • 1 kacsamellfilé
  • 50 dkg burgonya
  • liszt
  • 1 tojás

  • bors
  • olaj

Elkészítés

A kacsamell bőrös felét átlósan beirdaljuk úgy, hogy a húsát ne érje a kés éle, csak a bőrt. Sózzuk, borsozzuk. Bőrös felével lefelé serpenyőbe tesszük, és alacsony lángon, lassan kiolvasztjuk a zsírját, azt folyamatosan le is öntjük róla. Erősebbre vesszük a hőt, a kacsamellet megfordítjuk, és a másik oldalát is kérgesítjük. Sütőrácsra helyezzük, és 170C fokos sütőben 14-15 percig sütjük. Szeletelés előtt legalább öt percig pihentetjük.

A krumplikat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, egy tojással és némi liszttel összekeverjük. Egy kanállal pogácsákat szaggatunk, amiket olajban ropogósra sütünk, amiket konyhai papírtörlőre szedünk, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róluk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ropogós kacsamell salátával

A tökéletes, sült kacsamell titkos receptje.
Kacsamell zöldalmás őszibarack salsával

Kacsamell zöldalmás őszibarack salsával

A sült kacsamell őszibarackos, zöldalmás, szárzellerrel készülő édes-savanykás, fűszeres salsával tálalva tökéletes ebéd vagy vacsora a hétköznapokon, de hétvégén és ünnepi alkalmakon is.

Kacsamell szilvamártással és röstivel

Fűszeres szilvamártás sült húsokhoz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.