Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A sült kacsamell őszibarackos, zöldalmás, szárzellerrel készülő édes-savanykás, fűszeres salsával tálalva tökéletes ebéd vagy vacsora a hétköznapokon, de hétvégén és ünnepi alkalmakon is.

Kacsamell zöldalmás őszibarack salsával

Adásban volt: 2013. July 5.
A recepthez tartozó videó
A sült kacsamell őszibarackos, zöldalmás, szárzellerrel készülő édes-savanykás, fűszeres salsával tálalva tökéletes ebéd vagy vacsora a hétköznapokon, de hétvégén és ünnepi alkalmakon is.
2016. July 14.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 1 darab kacsamellfilé

  • bors
  • 2 szép őszibarack, vagy nektarin
  • 1 zöldalma
  • 1 szárzeller
  • 1 csokor újhagyma, felkarikázva
  • 1 citrom leve
  • ujjnyi reszelt gyömbér
  • 1/2 teáskanál méz
  • 1 csokor koriander
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Megsütjük a kacsamellet: bőrös felét átlósan beirdaljuk, úgy, hogy a húsát ne érje a kés éle, csak a bőrt. Sózzuk, borsozzuk. Bőrös felével lefelé serpenyőbe tesszük, és alacsony lángon, lassan kiolvasztjuk a zsírját, és folyamatosan öntsük is le róla. Erősebbre vesszük a hőt, a kacsamellet megfordítjuk, és a másik oldalát kérgesítjük.
Sütőrácsra helyezzük, és 160 C fokos sütőben 12 percig sütjük.
Szeletelés előtt legalább öt percig pihentetjük.
Miközben sül, elkészítjük a salsát: az újhagymát felkarikázzuk, sózzuk, és ráfacsarjuk a zöldcitrom levét, néhány percig állni hagyjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott zöldalmát, őszibarackot, a reszelt gyömbért, a mézet és összekeverjük.
Hozzáforgatjuk a koriandert, végül egy evőkanál olívaolajat adunk hozzá.
A kacsamellet vékonyan felszeleteljük, és ráhalmozzuk a salsát.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Villámgyors panna cotta, túróval és áfonyával

Villámgyors panna cotta, túróval és áfonyával

Pillanatok alatt elkészíthető desszert, amit akár érdemes előre megcsináli, és a krémes túró a hozzá kínált gyümölcsökkel, tökéletes kezdete lehet egy napnak vagy befejezése akár egy ebédnek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!