Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Klasszikus, ropogósra sült kacsamell, a hozzá leginkább passzoló röstivel.

Kacsamell zöldalmás őszibarack salsával

Adásban volt: 2013. July 5.
A recepthez tartozó videó
A sült kacsamell őszibarackos, zöldalmás, szárzellerrel készülő édes-savanykás, fűszeres salsával tálalva tökéletes ebéd vagy vacsora a hétköznapokon, de hétvégén és ünnepi alkalmakon is.
2016. July 14.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 1 darab kacsamellfilé

  • bors
  • 2 szép őszibarack, vagy nektarin
  • 1 zöldalma
  • 1 szárzeller
  • 1 csokor újhagyma, felkarikázva
  • 1 citrom leve
  • ujjnyi reszelt gyömbér
  • 1/2 teáskanál méz
  • 1 csokor koriander
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Megsütjük a kacsamellet: bőrös felét átlósan beirdaljuk, úgy, hogy a húsát ne érje a kés éle, csak a bőrt. Sózzuk, borsozzuk. Bőrös felével lefelé serpenyőbe tesszük, és alacsony lángon, lassan kiolvasztjuk a zsírját, és folyamatosan öntsük is le róla. Erősebbre vesszük a hőt, a kacsamellet megfordítjuk, és a másik oldalát kérgesítjük.
Sütőrácsra helyezzük, és 160 C fokos sütőben 12 percig sütjük.
Szeletelés előtt legalább öt percig pihentetjük.
Miközben sül, elkészítjük a salsát: az újhagymát felkarikázzuk, sózzuk, és ráfacsarjuk a zöldcitrom levét, néhány percig állni hagyjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott zöldalmát, őszibarackot, a reszelt gyömbért, a mézet és összekeverjük.
Hozzáforgatjuk a koriandert, végül egy evőkanál olívaolajat adunk hozzá.
A kacsamellet vékonyan felszeleteljük, és ráhalmozzuk a salsát.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Villámgyors panna cotta, túróval és áfonyával

Villámgyors panna cotta, túróval és áfonyával

Pillanatok alatt elkészíthető desszert, amit akár érdemes előre megcsináli, és a krémes túró a hozzá kínált gyümölcsökkel, tökéletes kezdete lehet egy napnak vagy befejezése akár egy ebédnek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!