Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Teljes kiőrlésű spagetti diós spenótpesztóval

Adásban volt: 2013. október 3.
A recepthez tartozó videó
Spagetti spenótpesztóval, tökéletes tésztaétel önmagában is, de ha egy szelet sült lazaccal kínáljuk, úgy egy izgalmas, különleges fogás.
2015. október 22.

Hozzávalók

  • 20 dkg teljes kiőrlésű spagetti
  • 15 dkg friss spenót
  • 10 dkg dió
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • parmezán

  • bors

Elkészítés

Amíg sós vízben kifőzzük a teljes kiőrlésű spagettit, al dante állagúra, elkészítjük a pesztót. Két maréknyi friss spenótot összeturmixolunk durvára vágott dióval, reszelt fokhagymával, reszelt parmezánnal, olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. A leszűrt tésztát összekeverjük az elkészült friss pesztóval, ami tökéletes körete lehet egy szelet lazacnak is.

Hűtőszekrényben lezárt üvegben tárolhatjuk is a pesztót, ehhez felöntjük olajjal, úgy hogy a tetejét kb. 1cm-re elfedje.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Teljes kiőrlésű spagetti diós spenótpesztóval és lazacfilével

Spagetti spenótpesztóval és sült lazaccal. Igazán egyszerű, különleges étel.
Al dente

Al dente

Hogyan készül és mit jelent a tökéletes, egy olasz számára is értékelhető és szerethető tészta?
Sült lazac

Sült lazac

Natúr sült lazac. Bármilyen körettel tökéletes ebéd vagy vacsora.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.