Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Bármilyen alkalomra elkészíthetjük ezt a tökéletes, gluténmentes, olasz mandulatortát!

Olasz mandulatorta

Adásban volt: 2013. November 15.
A recepthez tartozó videó
Bármilyen alkalomra elkészíthetjük ezt a tökéletes, gluténmentes, olasz mandulatortát!
2015. October 24.

Hozzávalók

  • 20 dkg mandulaliszt vagy daráltmandula
  • 12 dkg porcukor
  • 18 dkg fehércsokoládé
  • 2 citrom
  • 5 tojás
  • 6 dkg kristálycukor
  • 5 dkg keményítő
  • 5 g sütőpor
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés

Összekeverjük a szárazanyagokat: a mandulalisztet, a keményítőt, a porcukrot, a sütőport, egy kevés sót és a két citrom reszelt héját. A csokit felaprítjuk és azt is hozzáforgatjuk a szárazanyagokhoz. Hozzácsorgatjuk az olívaolajat és elkeverjük. Egy másik tálban a tojásokat fehéredésig kikeverjük a kristálycukorral. Összevegyítjük a száraz és a nedvesanyagokat, határozott mozdulatokkal összekeverjük. Az elkészült masszát egy tortafomába öntjük. Először 200 C fokra előmelegített sütőben 5 percig, majd 175 C fokon 45 percig sütjük.

Amíg a torta sül készíthetünk mellé karamellizált almát. Az almákat közepesen vékony cikkekre vágjuk. Egy felforrósított serpenyőbe tesszük az almaszeleteket. Amikor egy kicsit elkezd puhulni, karamellizálódni, megszórjuk kristálycukorral. Ezután nem mozgatjuk, megvárjuk míg a cukor megolvad. A végén egy kevés vajat keverünk hozzá. 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Olasz mandulatorta

Bármilyen alkalomra elkészíthetjük ezt a tökéletes, gluténmentes, olasz mandulatortát!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!