Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olasz mandulatorta

Adásban volt: 2013. november 15.
A recepthez tartozó videó
Bármilyen alkalomra elkészíthetjük ezt a tökéletes, gluténmentes, olasz mandulatortát!
2015. október 24.

Hozzávalók

  • 20 dkg mandulaliszt vagy daráltmandula
  • 12 dkg porcukor
  • 18 dkg fehércsokoládé
  • 2 citrom
  • 5 tojás
  • 6 dkg kristálycukor
  • 5 dkg keményítő
  • 5 g sütőpor
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés

Összekeverjük a szárazanyagokat: a mandulalisztet, a keményítőt, a porcukrot, a sütőport, egy kevés sót és a két citrom reszelt héját. A csokit felaprítjuk és azt is hozzáforgatjuk a szárazanyagokhoz. Hozzácsorgatjuk az olívaolajat és elkeverjük. Egy másik tálban a tojásokat fehéredésig kikeverjük a kristálycukorral. Összevegyítjük a száraz és a nedvesanyagokat, határozott mozdulatokkal összekeverjük. Az elkészült masszát egy tortafomába öntjük. Először 200 C fokra előmelegített sütőben 5 percig, majd 175 C fokon 45 percig sütjük.

Amíg a torta sül készíthetünk mellé karamellizált almát. Az almákat közepesen vékony cikkekre vágjuk. Egy felforrósított serpenyőbe tesszük az almaszeleteket. Amikor egy kicsit elkezd puhulni, karamellizálódni, megszórjuk kristálycukorral. Ezután nem mozgatjuk, megvárjuk míg a cukor megolvad. A végén egy kevés vajat keverünk hozzá. 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Olasz mandulatorta

Bármilyen alkalomra elkészíthetjük ezt a tökéletes, gluténmentes, olasz mandulatortát!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.