Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tatai Robi – Új Ízek Séfje

Kulináris hagyományok és új ötletek
2018. September 5.

25 éves vagyok, és nálam is úgy kezdődött a gasztronómia szeretete, mint annyi más séffel, már kiskorom óta érdekelt a főzés. Mindig ott sertepertéltem a konyhában az édesanyám és a nagymamám lába alatt. Szerettem volna főzni, bár akkor még nem tudtam, mit is jelent az, amikor az ember szívvel-lélekkel készíti az ételt.

Ezek után talán nem is meglepő, hogy a szakácsképző szakközépiskolába jelentkeztem. Itt mindig igyekeztem elsajátítani a szakmát, ám ez az oktatás nem erről szólt, az igazi gasztronómiával ott sem sikerült megismerkednem.

Az igazi változás akkor történt, amikor Franciaországba kerültem. Ott tanulhattam, és tapasztalhattam meg valójában, mit is jelent a gasztronómia. Ott sajátítottam el, hogy tisztelni kell az alapanyagot, megfelelően kezelni a hozzávalókat, és ott sikerült megtanulnom azokat a főzési technikákat, amelyek igazán fontosak egy szakmabeli számára. Franciaország több részére is eljutottam, igyekeztem magamba szívni mindent, amit láthattam és tapasztaltam.

Az iskola elvégzése után kint maradtam, továbbtanultam. Láttam, mit jelent, ha az étteremnek például saját kertészete van. Munka közben figyeltem a nálam sokkal tapasztaltabb szakácsokat, séfeket. Mindig az járt az eszemben, hogy szeretnék egyszer én is séf lenni.

Aztán hazaköltöztem, és itthon folytattam a szakmámat. Amikor elém került a lehetőség, úgy döntöttem, hogy jelentkezem a magyarországi Séfek séfe gasztro-tehetségkutató műsorba. És igen! Sikerült! 2017-ben elnyertem a Magyarország Séfek séfe címet. Azóta gyökeresen megváltozott az életem: sokan megszólítanak, megkérdezik a véleményemet, és már nem néznek rám úgy, mint egy fiatal kezdőre.

Ahogy a műsorban is megmutathattam, szeretem az új ízeket, a szokatlan párosításokat. Szeretek kísérletezni, újat alkotni, kicsit másként kínálni az ételt a megszokottnál. Igyekszem lépést tartani a modern konyhaművészettel.

Más részről, nem tagadhatom meg, honnan származom. Mindig szem előtt tartom a hagyományokat. Szeretném ötvözni az újjal a régit. Megmutatni, hogyan lehet egy-egy hagyományos ételből korszerű finomságot varázsolni. Nem kell hozzá más csak „egy kis csavar” és fantázia.

Mindig mindent tovább lehet fejleszteni, mindig tovább lehet fejlődni. Én is szeretek újat tanulni, új izeket kóstolni.

Én soha sem állok le, mindig a főzésen jár az eszem.

Tatai Robi az ÍzesÉlet.hu új arca, sőt az Új Ízek Séfje. Recept videóit hetente láthatod a weboldalunkon. Nézd meg első videó receptjét, a dunai csukát brokkoli textúrával!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A makadámdió fogyasztásának 7 előnye

A makadámdió fogyasztásának 7 előnye

Ma van a napja az USA-ban, együnk ezt uzsonnára.
Vingardium, a gyerekbarát borfesztivál

Vingardium, a gyerekbarát borfesztivál

Mi sem gondoltuk volna, hogy a gyerekbarát szó egyszer egy alkoholos fesztivál jelzője lehet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!