Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A Globalista konyha legújabb vendége: Eran Tibi

A különleges vacsoraesteket szervező Globalista konyha most Londonból hívott vendéget.
2018. September 9.

A Globalista konyha meghívására Eran szeptemberben Budapestre látogat, hogy két alkalommal megkóstolhassuk különleges menüsorát. A vacsorák szeptember 12-én és 13-án lesznek 19 órai kezdettel a HILDA étterembe. A jegyek 18900 Ft-os áron (amely a vacsora mellett az ásványvizet is tartalmazza) korlátozott számban kaphatók.

Az izraeli születésű Eran Tibi 2017. januárjában nyitotta meg első saját éttermét, a modern Tel-Aviv ihlette Bala Bayat Londonban, és mára ő a brit főváros egyik legizgalmasabb séfje.​ Már kisgyermekként segített édesanyjának a konyhában, valamint édesapjának a több generációs családi pékségben. Az étel nem csupán a Tibi család mindennapi rutinjának részét jelentette, hanem egy mindent átfogó és meghatározó életmódot is. Eran már gyermekként tudta, hogy ez a szenvedély későbbi pályafutását is meghatározza majd.

A Le Cordon Bleu London elvégzése után, ahol még nyitottabbá vált a különböző ízek sokaságára és kezdte natív ételeit a klasszikus technikákkal ötvözni, Eran Sami Tamimi felügyelete alatt dolgozott az Ottolenghiben, tovább gazdagítva közép-keleti konyhájának ismereteit.

Négy évvel később Eran és egyik közeli barátja, Josh Katz (ma a Berber&Q tulajdonosa) megnyitották a Made in Camdent, amely egyike volt 2011 legjobb éttermeinek. Josh mellett Eran az elismert ZEST @ JW3 alapító csapatában is dolgozott. Ez utóbbi étteremre a koronát 2013-ban Giles Coren, a The Times ételkritikusa, tette fel, szerinte ugyanis Eranék az elmúlt évtized legjobb észak-londoni helyét nyitották meg. Eran és Josh megkapta a Best Rising Star Chefnek járó Tatler Restaurant díjat.

A Bala Baya étterem megnyitásával Eran egy olyan kulináris élményt nyújt Londonban, amelyet még senki nem kóstolt korábban. A családi hagyományokat ötvözi későbbi tanulmányaival és tapasztalataival, valamint a tel-avivi kis vendéglátóhelyek hangulatát, saját nyüzsgő, progresszív főzésével.  Nem véletlen, hogy a zeneimádó Eran a mai modern izraeli konyha egyik főszereplője, hiszen minden egyes fogásában éppúgy érezhető saját, mint szülővárosának, Tel-Avivnak vad energiája és leleményessége.

A Globalista konyha következő vendégséfje Celine Pham, Párizsból. November 14-15-én ad majd vacsorát.

via: Globalista konyha

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Két vagány csaj, egy csomó menő séf = Globalista konyha

Két vagány csaj, egy csomó menő séf = Globalista konyha

Páros interjú a Globalista Konyha háziasszonyaival: Balázsy Pannával és Laufer Judittal
Dokumentumfilm készül a nemrég elhunyt séfről

Dokumentumfilm készül a nemrég elhunyt séfről

A 2019-ben megjelenő életrajzi könyv mellé érkezik egy dokumentumfilm is Anthony Bourdainről.
A coldbrew kávé őrület

A coldbrew kávé őrület

Lassan készül a coldbrew, de megéri kivárni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!