Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Nem is gondolnád, mennyi mindenre használhatod még a mosogatógépet!

2021. April 2.

Most, hogy húsvét közeledtével a lakás összes zegzugát átsuvickoljuk, fertőtlenítjük és fényesítjük, minden megtakarított energiamorzsa és pillanat kincs. Egysterűsítsd le az életed, az alábbi háztartási dolgokat nyugodt szívvel berakhatod a mosogatógépbe: 

Gumipapucsok, vászoncipők és baseball sapkák

Ha a fentieket a mosógépbe (joggal) nem mered betenni, mert félsz, hogy a dobban összetörik az anyaguk, és nem vagy oda a kézi mosásért sem, a mosogatógép lesz a neked való megoldás! (Azért mielőtt újra tányérokat és poharakat raknál bele, érdemes elindítani üresen egy biztonsági tisztító programot.) 

Sminkecsetek 

Pepecs munka, pedig a higiénia jegyében pár hetente mindenképpen érdemes lenne kitisztítani a hölgyek sminkecseteit. Az evőeszköz tároló fakkot már-már erre találták fel! 

Műanyag és/vagy gumi gyerekjátékok

Arra azért figyelj oda, hogy ne legyen bennük semmiféle elemes rész vagy elektronika!

Kontaktlencse tartó

A kontaktlencse használók tudják, hogy egy idő után milyen undorító dolgok képesek lerakódni a tégely oldalán. Egy jó magas hőfokra beállított program gyönyörűen orvosolja a problémát. 

Hajkefék és fésűk

Persze előtte a lehető legtöbb hajszálat távolítsd el belőlük! Talán bele sem gondoltál, de a fejbőrről ugyanúgy naponta távoznak az elhalt hámsejtek, mint testünk többi részéről. 

Műanyag és fém kertészeti eszközök

Most, hogy eljött az ültetési időszak, merőben megkönnyíti majd az életedet, ha egyszerre tudod megtisztítani a kerti szerszámaidat. 

Hűtőszekrény polcok 

Óhatatlan, hogy a hűtőben időnként kifolyik valami ragadós, nem túl gusztusos trutymák. Ezeket eléggé lélekölő lesikálni. Nyugodtan helyezd be gépbe a polcokat, ragyogóan tisztára varázsolja majd őket! Ráadásul a fertőtlenítés jegyében a magas hőfok is kifejezetten hasznos. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!