Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Mit tudhat a világ legdrágább sushija? És mennyibe kerül?

2022. April 24.

A sushiról a mai napig rengeteg tévhit él az emberekben. Amellett, hogy sokan hatalmas rajongói, még mindig vannak, akik szerint egyet jelent a nyers hallal, pedig a sushik nagy hányadában egyáltalán nincs hal – sem nyers, sem másmilyen. A sushi-kedvelők legnagyobb örömére egyre több helyen kapható, már a diszkont szupermarketek hűtőiben is rendszeresen ott vannak az előre elkészített tálcák többfajta sushival megrakva. Így igazán mindenki kipróbálhatja, akinek van kedve, innen, Közép-Európából nézve még mindig különleges és persze finom étel. De mi van azokkal, akik megkóstolták, megszerették, a sushizók kínálatát is végigpróbálták, de valami extrábbra vágynak? Nekik mutatjuk a világ legdrágább sushiját.

Tipp: Mi pontosan a wasabi?

2010-ben készítette el ifjabb Angelito Araneta, egy Fülöp-szigeteki séf a világ legdrágább sushiját. Akik nem annyira járatosak a sushik világában, azok is tudják, hogy elég drága ételről beszélünk. Jó minőségű alapanyagokra van szükség, amelyek beszerzése sem a legegyszerűbb, elkészítése pedig időt és szakértelmet igényel. Ezért még a gyorséttermi jellegű sushikból is pár darab egy étteremben kapható főétel árába kerül, de ami most következik, az abszolút más dimenzióban van.

A séf 5 nigiriből álló tálja 0,20 karátos gyémántokkal és 24 karátos aranylevelekkel lett díszítve, az ára pedig 91800 Fülöp-szigeteki peso volt, ez mostani árfolyamon olyan 600 ezer forint. Öt darab nigiriért, amelyek amúgy a legkisebb, legegyszerűbb sushifélének számítanak. És hogy ki veszi meg ezeket? Nos, Angelito fő kuncsaftjai esküvőszervezők, akik rendkívül fényűző lakodalmi asztalok szó szerinti ékköveinek szokták megrendelni a kreációit.

Kapcsolódik: 

Készítsünk sushit!

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Teriyaki lazacos sushi tál

Teriyaki lazacos sushi tál

Sushi ízvilág – algalap nélkül.
Sushi burrito

Sushi burrito

Sushi vacsit valaki? Gyorsan elkészül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!