Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Mindenki nyugodjon le, továbbra is lesz friss élesztő, üzeni a gyártó

2020. April 14.

Aki az elmúlt hetekben kalácsot, kenyeret vagy pizzát sütött volna, de otthon éppen nem talált hozzá élesztőt, az nagy bajban volt, hiszen a boltokban is hiánycikk nem csak a friss élesztő, de az instant is. Ez nem meglepő, hiszen a koronavírus-járvány miatt kialakult pánikvásárlás és felhalmozás leginkább a lisztet, azzal együtt pedig az élesztőt érintette. Olyannyira, hogy már közel egy hónapja gyakorlatilag vadászni kell a boltokban azt a néhány darabot, ami beérkezik.

#annyitvegyélamennyitelhasználsz

Úgy tűnik, hogy mostanra a legnagyobb és legismertebb hazai élesztőgyártó, a Budafoki Élesztő is megelégelte, hogy a vásárlók megrohamozták a céget, ezért most a Facebookon öntöttek tiszta vizet a pohárba. A legfontosabb információ, hogy folyamatos az élesztőgyártás és a szállítás. A gyárban a nap 24 órájában, a hét minden napján, még ünnepnapokon is folyik az élesztőgyártás. A probléma okozója azonban továbbra is a felvásárlásban rejlik.

Budafoki Élesztő Facebook-posztjából kiderült, hogy jelenleg minden kereskedelmi egységbe a megszokott mennyiség többszörösét szállítják. Sőt, annak érdekében, hogy csökkentsék a hiányt, és segítsenek kielégíteni a vásárlói igényeket, piacra dobták az eddig kizárólag a sütőiparnak gyártott 500 grammos kiszerelésű élesztőt is. A gond az, hogy az emberek továbbra is pánikvásárolnak, pedig erre nincs szükség. Ahogy azt az elmúlt hetek is bizonyítják, a boltok folyamatosan töltik fel a készleteiket, nincsen hiány az ellátásban. Ezt már csak a vásárlóknak kellene felismerniük.

Ha nincs friss élesztő, jöhet a kovászos kenyér

És hogy mikor lesz újra normális mennyiség, ami nem fogy el pillanatok alatt a boltok polcairól? “Akkor, amikor a kedves új és régi fogyasztóink elhiszi, hogy mi továbbra is gyártunk és holnap, holnapután és még azután is szállítunk élesztőt! Ezért nem kell dobozszámra vásárolni és fagyasztani vagy feltalálni az otthoni élesztőszárítást, hiszen bármikor megvásárolhatjátok frissen akár a boltban, akár házhozszállítással az arra szakosodott webáruházakból.”

Forrás: Drive Me Baby 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

5 tipp palacsintasütéshez

5 tipp palacsintasütéshez

Az egészségesebb változatokhoz csak néhány trükkre van szükség

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!