Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ezekért a fagylaltokért rajong Amerika

2019. June 13.

Most, hogy igazán beköszöntött a nyári meleg, minden bizonnyal kedvünk támad elnyalogatni egy kis fagyit. De melyiket válasszuk a rengeteg íz közül? Nemrég belefutottunk egy jópofa rajzba, ami államokra lebontva mutatja be az amerikai emberek kedvenc fagyijait. Döntésképteleneknek valódi oázis, akár a házi jégkrémkészítéshez is adhat ötleteket.

Az egyértelmű volt, hogy bőven van élet a csokin és a vanílián túl, arra azonban mi sem gondoltunk, hogy a hatalmas ország különböző vidékein ennyire eltérő az emberek ízlése. Kalifornia államban például a tutti frutti íz a favorit, a szomszédos Arizona államban viszont már a mangóért rajonganak a legtöbben. A fővárosban, Washingtonban a sztracsatella a legkedveltebb, Michigan államban viszont a Superman elnevezésű helyi jellegzetességgel hűsítik magukat leggyakrabban az emberek. Ez a tarka fagyi a szuperhős jellegzetes színeit idézi, a piros cseresznye, a sárga vanília, a kék pedig Blue Moon (édes amerikai fagylalt) ízt rejt.

Érdekes viszont, hogy az egész országot tekintve a klasszikusabb, már-már konzervatívnak nevezhető ízek a nyerők, a legnagyobb kedvenc a csokis keksz ízű fagylalt. A második a vanília, a harmadik pedig holtversenyben a csoki, a menta és az eper. Összességében a csoki egyébként sokkal kedveltebb a vaníliánál, ha a klasszikusokra korlátozzuk vizsgálódásunkat.

A Superman fagyi mellett is bőven találtunk furcsaságokat, például Connecticut kedvence a sörfagyi, Ohio lakossága pedig imádja a sütőtökös fagyit. Íme, a teljes lista. Ti melyiket próbálnátok ki?

Forrás: food52.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nem bírjuk tovább: kedvenc fagyireceptjeink

Nem bírjuk tovább: kedvenc fagyireceptjeink

Egyre melegebb van, le kell hűteni magunkat valamivel. Mi a házilag készített fagylaltokra szavazunk.
Így tároljuk a házi készítésű fagyit!

Így tároljuk a házi készítésű fagyit!

A saját készítésű mindig finomabb, ne hagyjuk tönkremenni! Íme 5 mód

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!