Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Így tároljuk a házi készítésű fagyit!

A saját készítésű mindig finomabb, ne hagyjuk tönkremenni! Íme 5 mód
2017. July 3.

Amint elkészítettük kedvenc fagyinkat, kell neki egy megfelelő hely, ahol eláll, amíg az utolsó cseppig elfogy. Ezt a legutolsó döntést most megkönnyítjük, mutatunk 5 verziót, amiben tárolhatjuk a házi készítésű fagylaltunkat.

Speciális fagyidoboz: Ezek a műanyag tárolókat kifejezetten fagylaltok tárolására fejlesztették ki. Masszív faluk van, nem csak egyszer használatosak, különböző méretekben és színekben kaphatók. Viszont nem feltétlenül szükséges egy ilyen speciális doboz, rengeteg más lehetőség is van, ami valószínűleg már ott álldogál a konyhánk polcain.

Hűtésálló műanyag dobozok: Ezekben általában leveseket, előre elkészített főtt ételeket tárolunk, de teljesen megfelelnek fagylaltokhoz is – emellett sokkal olcsóbbak, mint az előbb említett fagyidobozok.

Régi fagyis doboz: A boltokban kapható jégkrémek dobozait ne dobjuk el miután kiürül, inkább mossuk ki, és tároljuk benne saját fagylaltunkat. Annak ellenére, hogy fedő kerül rá, érdemes zsírpapírral, vagy fóliával is lezárni a fagylaltunkat.

Püspökkenyér forma: A legjobb benne az alakja, hosszú, négyzetes kialakítása miatt, könnyebb belőle kikanalazni a fagylaltot. Habár a légmentesen lezárható tárolók jobbak, ez még mindig egy jó megoldás, ha megfelelően befedjük a tetejét. Helyezzünk a fagylaltra pauszpapírt, majd tekerjük be alaposan az egész tepsit fóliával – ezzel megelőzzük a kristályosodást.

Pitetepsi: Az előzőhöz hasonlóan olcsó, és valószínűleg már kéznél levő megoldás. Könnyű belőle kanalazni a fagyit, de gondoskodjunk a megfelelő lefedésről.

forrás: thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kalóriaspórolós házi fagyi, amely tejszín nélkül is lágy és krémes: Joghurtos túrófagyi mézes sült barackkal

Kalóriaspórolós házi fagyi, amely tejszín nélkül is lágy és krémes: Joghurtos túrófagyi mézes sült barackkal

A házi fagyi készítésben az a legjobb, hogy pontosan tudjuk, miből is áll a hűsítő desszertünk.
Házi csokis jégkrém, egészségesen

Házi csokis jégkrém, egészségesen

Végre itt a nyár, amikor a desszert szóról rögtön egy hűsítő fagylalt vagy jégkrém jut eszünkbe. Ilyenkor nagyon jó befektetés lehet egy szettnyi jégkrém készítő forma, hiszen gyakorlatilag bármilyen hozzávalóból bármilyen íz kombinációban percek alatt elkészíthetjük a saját otthoni jégkrémünket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!