Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kalóriaspórolós házi fagyi, amely tejszín nélkül is lágy és krémes: Joghurtos túrófagyi mézes sült barackkal

A házi fagyi készítésben az a legjobb, hogy pontosan tudjuk, miből is áll a hűsítő desszertünk.
2017. június 14.

Az alábbiakban egy olyan receptet mutatok, ami tejszín hozzáadása nélkül is lágy és krémes, így spórolhatunk a kalóriákon.

 

 

 

Hozzávalók

6-8 gombóchoz
  • 15 dkg ricotta vagy áttört túró
  • 30 dkg natúr joghurt
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál méz
  • 4 sárgabarack + kevés méz
  • mentalevelek a díszítéshez

Elkészítés

1. A ricottát vagy túrót kikeverjük a joghurttal, a vaníliás cukorral és a mézzel. Készíthetjük fagylaltgépben, de ennek hiányában sem kell lemondanunk az elkészítéséről. Utóbbi esetben fagyasztható lapos tálba öntjük a masszát, lefedjük, majd fagyasztóba tesszük. Mikor már kezd dermedni, botmixerrel átkeverjük, majd a keverést óránként megismételjük a krémes állag eléréséig.

turofagyi1

2. Tálalás előtt a barackokat megmossuk, félbevágjuk, vágott felüket megkenjük kevés mézzel. Sütőben, grillfokozaton pár percet sütjük, hogy kissé megpuhuljanak. A kigombócozott fagylaltra tesszük a forró, sült barackokat, díszítésképp szórunk rá néhány mentalevelet, és azonnal tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Amerikából jöttem: Rocky Road süti

Amerikából jöttem: Rocky Road süti

Egyszerű desszert, a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?