Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Forrás: FoodBeast

És ismét egy furcsaságra bukkantunk! Itt a booza fagyi!

2019. June 5.

Nem olyan régen számoltunk be nektek a boba sütiről, az ázsiai tápiókagyöngyös csodadesszertről. Ez az a kívül „csak” érdekes, belül viszont erős meglepetésfaktorral bíró süti, amely szép lassan meghódítja a világot. A boba is elég extra, de higgyétek el, tudjuk mindezt fokozni! Mostanában jelentek meg videók a közösségi médiában egy új – és meglehetősen furcsa – fagyiról, amely úgy nyúlik, mintha lágy gumiból lenne. Persze ezt sem most találták fel, a Közel-Keleten már régóta ismert.

 

Mutatjuk, miről is van szó pontosan, kattintsatok ide!

 

A videón (csak, hogy vigyenek bele még egy plusz csavart) baklavába töltik a fagyit, mi végül is értjük a termékkapcsolást, hiszen mindkettő közel-keleti eredetű. A fagylaltot sahlabbal csinálják – ezt az orchidea szárított gyökeréből készítik – így nem meglepő, hogy édeskés ízű. Folyékony nitrogént használnak a fagyi dermesztésére, ezért az állaga leginkább a mozzarella sajtra emlékeztet.

A fagyi egyelőre még Amerikában is csak egy helyen elérhető, de nem elképzelhetetlen, hogy Kalifornia után nálunk is meg fog jelenni idővel.

 

Forrás: FoodBeast

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!