Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Csigó Zita

Ez a cég óriási churrost készít minden mennyiségben. Azt ajánljuk, hogy a videót ne éhesen nézzétek meg…

2019. June 1.

A churrost valószínűleg senkinek sem kell bemutatni: híres spanyol fánk, amelyet édesen és sósan is fogyasztanak. Tésztája az égetett tészták közé sorolható, hosszú, henger alakú rudacskákat formáznak belőle, és forró olajban sütik ki. A legnépszerűbb talán a fahéjas-cukros churros, amely csokiszószba mártogatva az igazi.

És akkor jöjjön a címben szereplő videó.

Igen, ez az édesség már így is igazi kalóriabomba, de a Gomez családnak ennyi nem volt elég, a food truckjukban árult churrost új szintre emelték. Többféle ízben és hatalmas méretben (is) árulják, a portéka energiatartalmát pedig fedje inkább jótékony homály…  Az amerikaiak természetesen imádják, a kis mozgó büfé előtt hosszú sorokban kígyózik a sor. A család specialitása a „Roscas”, azaz az óriási churros.

Gomezék a churrost klasszikus recept alapján készítik. A családi biznisz a mexikói Yahualica városából indult amerikai hódító útjára, Mexikóban immár 50 éve foglalkoznak churroskészítéssel, és a kezdetektől fogva ugyanazt a receptet használják. Miután otthonukban óriási sikerre tettek szert, elérkezettnek látták az időt, hogy áttelepüljenek Amerikába. Food truckjukkal meg sem álltak Kaliforniáig, Anaheim városában telepedtek le, pár saroknyira az ottani Disneylandtől. A videóban látható képeket elnézve egyértelmű, hogy itt is hamar közkedveltek lettek.

A mennyiség magáért beszél, naponta több mint 2000 churrost készítenek. Rendelhetünk klasszikus churrost, de dönthetünk a híres „Don Churro” churros mellett is, ez vastagabb tésztájú, és cajetával, vagyis mexikói karamellszósszal töltik meg. Akkor sem kell kétségbe esnünk, ha nem tudunk választani, erre az esetre találták ki a „Churro-know” elnevezésű specialitásukat: a „Don Churro” churrost hagyományos churrossal és vaníliafagyival töltik meg, majd ha ez mind nem lenne elég, még cajetával is jól meglocsolják.

 

Forrás: Foodbeast

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Top 10 spanyol recept

Top 10 spanyol recept

Nálunk is találhattok mediterrán recepteket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!