Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Csigó Zita

Ez a cég óriási churrost készít minden mennyiségben. Azt ajánljuk, hogy a videót ne éhesen nézzétek meg…

2019. június 1.

A churrost valószínűleg senkinek sem kell bemutatni: híres spanyol fánk, amelyet édesen és sósan is fogyasztanak. Tésztája az égetett tészták közé sorolható, hosszú, henger alakú rudacskákat formáznak belőle, és forró olajban sütik ki. A legnépszerűbb talán a fahéjas-cukros churros, amely csokiszószba mártogatva az igazi.

És akkor jöjjön a címben szereplő videó.

Igen, ez az édesség már így is igazi kalóriabomba, de a Gomez családnak ennyi nem volt elég, a food truckjukban árult churrost új szintre emelték. Többféle ízben és hatalmas méretben (is) árulják, a portéka energiatartalmát pedig fedje inkább jótékony homály…  Az amerikaiak természetesen imádják, a kis mozgó büfé előtt hosszú sorokban kígyózik a sor. A család specialitása a „Roscas”, azaz az óriási churros.

Gomezék a churrost klasszikus recept alapján készítik. A családi biznisz a mexikói Yahualica városából indult amerikai hódító útjára, Mexikóban immár 50 éve foglalkoznak churroskészítéssel, és a kezdetektől fogva ugyanazt a receptet használják. Miután otthonukban óriási sikerre tettek szert, elérkezettnek látták az időt, hogy áttelepüljenek Amerikába. Food truckjukkal meg sem álltak Kaliforniáig, Anaheim városában telepedtek le, pár saroknyira az ottani Disneylandtől. A videóban látható képeket elnézve egyértelmű, hogy itt is hamar közkedveltek lettek.

A mennyiség magáért beszél, naponta több mint 2000 churrost készítenek. Rendelhetünk klasszikus churrost, de dönthetünk a híres „Don Churro” churros mellett is, ez vastagabb tésztájú, és cajetával, vagyis mexikói karamellszósszal töltik meg. Akkor sem kell kétségbe esnünk, ha nem tudunk választani, erre az esetre találták ki a „Churro-know” elnevezésű specialitásukat: a „Don Churro” churrost hagyományos churrossal és vaníliafagyival töltik meg, majd ha ez mind nem lenne elég, még cajetával is jól meglocsolják.

 

Forrás: Foodbeast

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Top 10 spanyol recept

Top 10 spanyol recept

Nálunk is találhattok mediterrán recepteket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.