Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Részt vennél egy evőversenyen? Wang mesternél a legbátrabbak kipróbálhatták, mennyi pirított tésztát képesek behabzsolni

2020. July 31.

Ki ne hallott volna már klasszikus hot dog evő versenyről? Meghatározott idő alatt minél nagyobb mennyiséget elfogyasztani – így foglalhatók össze legegyszerűbben az evőversenyek szabályai, és bár elsőre őrültségnek tűnnek, mégis hatalmas népszerűségnek örvendenek. Egyesek egész évben tréningeznek, hogy a megmérettetésekre jó edzettségben tudják gyomrukat, mások pedig lelkes szurkolóként csatlakoznak a viadalokhoz. Azonban aki azt hinné, hogy mindez csupán kontrollálatlan „nagy zabálás”, azt megnyugtathatjuk, az Egyesült Államokból kiindult furcsa szokásnak bizony intézményesített szabályai vannak. 1997-ben alapították meg az Evőversenyek Nemzetközi Szövetségét (IFOCE), hogy rögzítsék a legfontosabb kritériumokat. Az alapszabályból például kiderül, hogy pontos méricskélés előz meg egy-egy összecsapást, amelyen egyébként csak felnőttek vehetnek részt saját felelősségre. Folyadékot lehet inni evés közben, ám ez is a taktika részét képezi. A versenyzőknek kell eldönteniük, hogy az ivás segít-e abban, hogy könnyebben csússzon az étel, vagy épp fordítva, csupán idő előtt eltelíti a gyomrot. 

Wang mester legendás budapesti éttermében persze nem hot doggal, hanem pirított tésztával próbálkozhattak a vállalkozó szelleműek az I. Nagy Tésztaevő Versenyen. És ne gondoljunk holmi könnyű tésztaételre! A sok-sok csirkével és zöldséggel készült szójaszószos finomságból egy tányér is igazán laktatónak tűnt, így elmondhatjuk, hogy nagy fába – vagyis tányérba – vágták fejszéjüket a legbátrabbak. Mindenki másképp és más taktikával készült a megmérettetésre, az elszánt versenyzők között végül nem több, mint 40 gramm tészta döntött. A győztes nemcsak jóllakhatott, hanem egy karton sörrel és 100 000 Ft-tal is gazdagodott. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!