Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

10 éves a Starbucks Magyarországon, jönnek az akciók

2020. July 28.

2010 nyarán, Budapesten nyitotta meg első hazai üzletét a Starbucks, az elmúlt 10 évben pedig az ország számos pontján nyitott kávézókat a vállalat. A születésnap okán folyamatos akciókkal lepik meg a betérőket.

7,5 millió vendég és 2,6 millió csésze – ez a Starbucks mérlege

Az első magyarországi üzlet a budapesti Westend City Centerben nyitotta meg kapuit 2010 júniusában. Ezt hamarosan továbbiak követték, fél éven belül, már a Mamutban és a Király utcában is várták a vendégeket a Starbucks kávézók. A vállalat a hazai megjelenéssel egy időben vezette be a cég 99 százalékban etikus forrásból származó kávéit. 2017-ben megnyitott az első vidéki kávézó Szegeden, utoljára 2020 telén a budai Mechwart téren nyílt újabb egység. A lánc dinamikusan növekszik, jelenleg 34 kávézó működik országszerte, az elmúlt három évben pedig közel háromszorosára nőtt a Starbucksok száma Magyarországon.

A latte a sláger

Egy évtized alatt közel 7,5 millió vendég fordult meg a hazai Starbucks kávézókban, a baristák 2,6 millió csésze kávét szolgáltak fel a számukra. Hazánk igazi latte nagyhatalom, a vendégek 30 százaléka a tejeskávéra esküszik. Majdnem minden negyedik magyar (23 százalék) pedig a caramel macchiato rabja. Az elmúlt években bevezetett egyedi eljárással készülő cold brew italokat is egyre többen keresik, a nyári hónapokban már a 10 százalékot is eléri az arányuk. A Starbucks a 10. hazai születésnapja alkalmából folyamatos akciókkal lepi meg a kávézók közösségének tagjait.

Forrás: Drive Me Baby

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kávézási tippek a Starbucks kávémesterétől

Kávézási tippek a Starbucks kávémesterétől

A tavasz a megújulás hónapja, miért ne csempészhetnénk valami újdonságot megszokott kávénkba is? A Starbucks egyszerű tippjeivel elrugaszkodhatunk a hétköznapi rutintól.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!