Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

II. Erzsébet új szakácsot keres

2019. August 5.

Gondolkoztatok már azon, hogy milyen lehet a Buckingham-palotában dolgozni? A lehetőség az elmúlt hetekben tulajdonképpen adott volt, hiszen az angol királyi család új szakácsot keresett. Azok, akik ki szeretnék próbálni magukat, július 28-ig jelentkezhettek állásra, tehát minden bizonnyal hamarosan kiderül a királynő döntése. 

 

A pozíció egész pontos megnevezése Demi Chef de Partie, feladata pedig a Chef de Partie – a konyhai teendők egy részéért felel, például a húsokért, halakért, grilezett fogásokért vagy a hideg ételekért – segítése, tehát egyfajta asszisztensi munkakörről van szó. Az ételek elkészítésének feladatát mind a Palotában, mind pedig más királyi rezidenciákon (Balmoral, Holyrood) el kell látnia. 

 

Az állást a Háztartási Iroda főnöke a Palota saját álláshirdetési felületére tette fel. A hirdetés szerint a nyertes jelölt akár úgy is dönthet, hogy beköltözik a Palotába, ám a fényűző lakhatás nem biztos, hogy annyira csábító. Az éves fizetés 22 000 font, amely brit viszonylatban nem számít magas keresetnek, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy milyen magas elvárásokat támasztanak a jelentkezőkkel szemben. A séfeknek rengeteg feltételnek kell megfelelniük, sok munkára számíthatnak, ezért ambíciós és nagy teherbírású munkaerőt keresnek. 

 

Forrás: PureWow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!