Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó:123 RF

5 tipp palacsintasütéshez

Az egészségesebb változatokhoz csak néhány trükkre van szükség
2018. September 10.

1.Dobjuk meg a rosttartalmat

A legtöbb hagyományos recept fehérlisztet ír, amely semleges ízű, de semmilyen tápanyaggal nem bír. Az egészségesebb verzióhoz használjunk teljes kiőrlésű lisztet, vagy más gabonalisztet (kukorica, zab, hajdina). Az utóbbiból egy csésze 16 gramm rostot tartalmaz, míg a fehérlisztből ugyanennyi mennyiség csupán 3 grammot. Kezdésként a fehérliszt mennyiségének csak a felét helyettesítsük teljes kiőrlésű liszttel, hogy hozzá szokjunk az ízvilágához.

2.Ne lapogassuk a palacsintát

Ha a puffadtabb, amerikai stílusú palacsintát kedveljük, sülés közben ne lapogassuk a spatulával, hiszen így kinyomjuk belőle a levegőt, és összeesik.

3.Adjunk hozzá magvakat, gyümölcsöket, hogy fokozzuk az ízt

A palacsintatészta egy fehér vászon, amely arra vár, hogy feldobjuk. Minden 1,5 csésze liszthez jöhet 1 csésze ízesítő alapanyag. Áfonya, málna, fahéj, pirított mogyoró – szinte bármi játszik.

4.Készítsük el előre

Palacsintareggeli hétköznap? Semmi gond. Keverjük be még előző este a tésztát, tegyük a hűtőbe (egy napig is eláll), majd másnap csak ki kell sütnünk. A kisütött palacsinta is kibírja hűtőben.

5.Ne zsúfoljuk túl töltelékkel

Főleg akkor ne, ha már a tésztához is kevertünk ízesítő hozzávalókat. Az amerikai palacsintát tipikusan natúr formában fogyasztják, vajjal és juharsziruppal. Nem érdemes sok-sok ízt belepakolni az ételbe, hiszen akkor szinte semmit sem érzünk ki rendesen.

via: Eating well

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almapürés palacsinta

Almapürés palacsinta

Kenyérre senki nem keni. Na, de palacsintába??
16 szuper palacsintarecept bloggereinktől

16 szuper palacsintarecept bloggereinktől

Édesen és sósan, különlegesen és hagyományosan
Édesburgonyás palacsinta

Édesburgonyás palacsinta

Az édesburgonyát szinte bármihez felhasználhatjuk, még a palacsintához is. Nem csak gyönyörű szint kölcsönöz neki a benne található béta-karotin miatt, de édessége miatt az íz világot is különlegessé teszi.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!