Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Milyen zsiradékban süssük a steaket?

2022. July 13.

Egyre többen készítenek otthon steaket, és milyen jól teszik! Ők azok, akik nem sajnálják a pénzt és az időt a tökéletes darab hús levadászására a hentesnél vagy bejáratott húsboltban, és megvan a kipróbált, szerintük tökéletes receptjük is, ami alapján elkészítik a megvásárolt húst. Aki viszont első alkalommal próbálkozik az otthoni steaksütéssel, könnyen elveszik a jó tanácsok tömkelegében. Milyen fűszerek, milyen pác, milyen extrák – barna cukor vagy éppen csilipehely – teszi vajon tökéletessé a végeredményt? Lehet különleges módszerekkel próbálkozni, de minden a zsiradéknál kezdődik. Erre mutatunk egy talán szokatlan(abb) tippet. 

 

Tipp: Steak karfiolból? Mutatjuk! 

 

Manapság gyakorlatilag mindenki növényi olajban vagy vajban süti a steaket ami egyáltalán nem hiba, de érdemes mást is kipróbálni. Az 1800-as években ezek helyett a sertészsír volt az uralkodó, ám ahogy elterjedtek a növényi olajok, a sertészsírnak kezdett nagyon rossz lenni a sajtója.

Azonban nem biztos, hogy mindig, minden esetben tiltólistára kellene tennünk a sertészsírt. Fele annyi telített zsírt tartalmaz, mint a vaj, és gazdag D-vitaminban is. A zsír íze nagyban függ a minőségétől. Lehet semleges, de húsra emlékeztető is, amelyet a benne készült ételeken fel lehet fedezni. Tehát ha olaj vagy vaj helyett zsíron sütjük a steaket, plusz hús ízt adhatunk hozzá. 

 

Amerikai steak után belga csoki: 

Vajon miért olyan ellenállhatatlan a belga csoki?

 

Forrás: mashed

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tudtad? Nem minden zsír rossz!

Tudtad? Nem minden zsír rossz!

Az ember hajlamos a „zsírok” szó hallatán rögtön becsapni a hűtőszekrényt, pedig léteznek kifejezetten jótékony hatású zsírok is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!