Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Mi az a croffle? Lehet, hogy ez lesz a sláger 2022-ben a közösségi médiában?

2022. January 1.

Viharsebesen terjed a közösségi médiában a croffle nevű dél-koreai finomság, amely tulajdonképpen félig gofri, félig croissant. Kívül ropogós, belül puha, és akkor kezdett igazán híressé válni, amikor 2019-ben Kooksu Kim szöuli barátaival felfedezte ezt a nyalánkságot, majd New Yorkban megnyitotta Croffle House nevű, erre specializálódott éttermét.

A fenti történet alapján azt gondolhatnánk, hogy Koreában „találták fel”, de már évekkel ezelőtt is szerepelt a Food and Wine egy videójában, 2015-ben pedig kapható volt egy dublini étteremben is. Dél-Koreába viszont valószínűleg csak 2018-ban jutott el.

 

Új őrület terjed a neten: Itt a boba süti! 

 

A TikTokon már 155 millió videótalálat van rá. Több feltéttel is elérhető az egyszerű juharsziruptól a banános-Nutelláson és szőlős-tejszínhaboson át egészen a bazsalikomos pesztósig. Sőt! Töltött fajtái is léteznek. 

Nem bonyolult, sokféle és látványos, lehet, hogy tényleg ez lesz 2022 nagy kajatrendje? Otthon is elkészíthető, ha a croissant-t gofrisütőben átsütjük, állítólag nagyon hasonlítani fog az éttermi verzióhoz.

 

Ez is közösségi média: 

Inspiráló reggelik az Instagramról

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!