Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Így válasszuk ki a legjobb grillcsirkét

5 tipp a bolti vásárláshoz
2017. September 9.

Ismerjük el, a bolti grillcsirke az egyik legegyszerűbb megoldás egy gyors, és finom vacsorához. Hoztunk 5 tippet, hogy a lehető legjobb csirkét tudjuk hazavinni.

1.Válasszuk a legnehezebbet: Melegen tartó lámpa alatt sorakoznak a csirkék, így érdemes a legnehezebbet kiválasztani, hiszen abból még nem sült ki az összes szaft.

2.Vigyük a legteltebbet: Itt bizony számít a kinézet. Ha egy leeresztett lufihoz hasonlít, akkor már száraz a húsa. Válasszuk a teltebb (tehát lédúsabb) pipit.

3.Ne hagyjuk, hogy a citromos-gyógynövényes ízvilág elcsábítson: A marináló szószokat általában mesterséges anyagokból állítják össze, így szavazzunk a natúr változatra. Plusz, ha nem magában, hanem más alapanyagokkal keverve szeretnénk fogyasztani a húst, mindenképp mellőzzük a különböző ízkombókat.

4.Kis boltok a nagy áruházak helyett: A nagyüzemi verzió itt most nem játszik. Lehet, hogy egyszerűbb hazavinni onnan a csirkét péntek délután, a nagy bevásárlás végeztével, de mellőzzük a kényelmet, és inkább térjünk be egy kisebb üzletbe hazafele.

5.Azt vigyük, amelyik frissen készült: Ha csak melegítő tálakat látunk, kérdezzünk rá, hogy mikor készült a hús – és reméljük, hogy az igazat mondják. Viszont ha látványkonyha-jelleggel a vásárló előtt forog a csirke a nyárson, akkor bízhatunk benne, hogy aznap készült.

forrás: Purewow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A végtelenül variálható grillezett sajtos szendvics

A végtelenül variálható grillezett sajtos szendvics

Íme 4 rendhagyó és rendkívül finom verzió

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!