Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A végtelenül variálható grillezett sajtos szendvics

Íme 4 rendhagyó és rendkívül finom verzió
2017. május 28.

Egy időben mindig lehalásztam a spájz legfelső polcáról az összecsukós szendvicssütő szerkezetet, és három napig ettem az abban sütött szendvicseket, mert egyrészt nem volt kedvem visszatenni, másrészt ki akartam használni az alkalmat, ha már előkerült.

A sütő már rég elromlott, de megtanultam, hogy serpenyő, sütőlapát és elegendő vaj segítségével bármikor produkálható az így készült szendvics, létra előszedés, felmászás, lemászás, eltevés, majd újabb létra előszedés, felmászás, lemászás, eltevés nélkül.

A szendvicssütési technológia megegyezik a korábban megénekelt patty melt recepttel, a lényeg, hogy az elkészített szendvics oldalait kívülről megvajazva sütjük a serpenyőben addig, amíg a benne lévő sajt meg nem olvad. Az így készíthető szendvicsek aztán tetszés szerint variálhatók a fantázia és a rendelkezésre álló alapanyagok keretei között.

A fantázia beindításához bátorkodtam az alábbi lehetséges irányokat felvázolni, a hozzávalókat sorolom fel, azok aránya kedv és ízlés kérdése. Vaj mindegyikhez kell.

20170525_202502_001

Grillezett ananászos szendvics:

Ananászszelet száraz serpenyőben vagy grillen sütve, chili pehellyel megszórva, emmentáli sajt,  főtt, füstölt sonka

Avokádós, chorizos szendvics:

Szeletelt avokádó, paradicsom karikák, gouda sajt, chorizo vagy más kolbászféle, koriander

Katalán szendvics:

Calcots szósz, füstölt sonka, edami sajt, rukkola

Nutellás, brie sajtos szendvics:

Nutella, brie sajt

Kényelmes reggelihez vagy gyors vacsorához kiváló választás!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.