Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Húsvét utáni tojásos nokedli

2017. April 22.

Húsvétkor mindig sokat és jókat eszünk. Most, hogy az ünnepnek vége, jön a sok evéstől, esetleg locsolástól bágyadt hétköznap és hétvége, amikor a hűtőt kinyitva farkasszemet nézünk a maradék sonkákkal, tojásokkal, zöldségekkel. Az sem meglepő, ha ilyenkor valami merőben más jellegű ételre vágyunk, de a lelkiismeretünk azért azt diktálja, hogy a meglévő készleteket ne hagyjuk veszni.

Így találkozik nálam rendszeresen a tavaszi étrend állandó visszatérője, a tojásos nokedli (és a hozzá kötelező fejes saláta) a húsvétról maradt csemegékkel az alábbiak szerint:

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 20 dkg liszt
  • kb 1,5 dl víz
  • apróra vágott sonka
  • füstölt kolbász szeletelve
  • 3 szál zöldhagyma
  • 5 dkg sajt
  • 2 evőkanál vaj
  • só, bors

Elkészítés

A lisztből, két tojásból némi víz és só hozzáadásával lágy tésztát kevertem, melyet a lobogó vízbe szaggattam. Miután a nokedli feljött a víz felszínére, leszűrtem és folyó vízzel átöblítettem, majd egy tálba öntve vajat kevertem hozzá.

Egy serpenyőben az apróra vágott húsokat és hagymát kevés vajon megpirítottam, majd a felvert három tojást hozzáöntöttem. Időnként kevergetve készre sütöttem, majd reszelt sajttal megszórva tálaltam.

Közben pedig Scott H. Biramtól szólt a Just another river.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sous vide marhaszegy

Sous vide marhaszegy

Az eredmény pedig egy parádés zamatú, enyhén füstös, omlós, szájban olvadó kompozíció lett, ami azt igazolta, hogy megéri bajlódni vele.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!