Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Este gyorsan elkészül, másnap melegítve még finomabb

Ez a Pasi Spájz féle Pásztortarhonya kolbásszal
2017. February 3.

A pásztortarhonya olyan étel, aminek elkészítését akárhogy írom le, rögtön számosan jegyzik meg, hogy ők nem úgy szokták készíteni, sőt egyesek szerint nem is úgy kell.

Néha hétköznap este szívesen készítem, mert egyszerűen és gyorsan készül, valamint nagy előnye, hogy másnap délben melegítve még finomabb.

A gyöngyhagymás trükköt egyébként Pataky Pétertől lestem el, itt az oldalon.

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 15 dkg cserkészkolbász (a beszerzés idején ez volt a leginkább szimpatikus a húspultban)
  • 2 közepes fej burgonya
  • 20 dkg tarhonya
  • néhány evőkanál gyöngyhagyma (ízlés szerint)
  • só, bors
  • pár szál kakukkfű

Elkészítés

Egy magasabb falú serpenyőben a füstölt szalonna kiolvasztott zsírján megdinszteltem a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadtam a felkarikázott füstölt kolbászt és a kolozsvári szalonnát.

Hozzáadtam a tarhonyát, és hagytam azt is megpirulni.

Felöntöttem annyi vízzel, hogy jól ellepje, hozzáadtam a meghámozott, felkockázott burgonyát, sóztam, borsoztam és időnként megkeverve nagyjából  20 percig főztem.

A végén hozzáadtam a kakukkfüvet, a lecsöpögtetett gyöngyhagymát és a felkarikázott cserkészkolbászt, és még 10 percig főztem fedő alatt.

20170131_211244

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sonkás sajttekercs

Sonkás sajttekercs

Ez a sajttekercs nálunk hagyományos családi étel így télvíz idején, igazából nem is értem, hogy más évszakokban miért nem kerül elő. Pedig elkészíteni sem nagyon komplikált.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!