Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Ez a 4 eszköz szükséges grillezéskor, viszont erre a négyre nincs szükség

Legalábbis a kitchn.com szerint
2017. július 4.

Már rengeteget írtunk a grillezésről, számos receptet is találsz nálunk. Most viszont szükséges és szükségtelen eszközöket mutatunk.

Ami kell:

fogók: Két különfélét szerezzünk be, egyet a készételnek, egyet pedig a nyersnek. Egy 30 centis hosszúságú pont megfelelő, hiszen elég hosszú ahhoz, hogy ne kerüljön a kezünk a tűz közelébe, de elég rövid, hogy biztosan tartsuk vele az ételt.

fémsörtés tisztító kefe: Elizabeth Karmel, a Girls at the Grill alapítója sütésenkénti 2 tisztítást javasol. Melegítsük fel a grillt, majd keféljük át, mielőtt rátennénk a húst/zöldséget, a sütés végeztével pedig ismét végezzük el a műveletet. Ha nincs kéznél ilyen tisztító kefe, egy alufóliadarabbal is takaríthatunk.

húshőmérő: „Nagyon kevés ember képes érintésre megállapítani a húsról, hogy rendese átsült-e.” – mondja Karmel. Ne bízzuk a dolgot a véletlenre, szerezzünk be egy hőmérőt.

ecset és visszazárható zacskó: Bármilyen alapanyagot grillezünk, az íztrió alap (olaj, só, bors). Ezeket szórjuk/csurgassuk bele egy tasakba, majd mehet hozzá a hús/zöldség. Jól összerázzuk, átmasszírozzuk, majd az ecsettel mindent átkenünk.

Ami felesleges:

zöldségtartó: Ne tegyük bonyolulttá a zöldségsütést, mehetnek egyenesen a rácsra, így jobban karamellizálódnak, és az ízük is jobb lesz.

grillvilla: „Nem szúrom meg a sülő alapanyagot, hiszen így a finom szaft kiszivárog belőle” – magyarázza Karmel. Teljesen megfelelnek a fogók.

olajadagoló: Karmel teljes mértékben a grillrács beolajozása ellen van. Igaz, hogy amint a rácshoz ér az alapanyag, odatapad, viszont amint sül, elengedi magát, így teljesen felesleges sütés előtt olajozni. Inkább a húst/zöldséget olajozzuk, ne a sütőt.

pizzakő: Süthetünk pizzát is a grillen, viszont teljesen felesleges ezért beszereznünk ezt a kelléket. Karmel szerint is pénzkidobás egy pizzakő, hiszen a grillrácson is megfelelően elkészíthető az olasz finomság.

forrás: thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Íme 21 grillre vele kaja, amelyeket érdemes kipróbálni

Íme 21 grillre vele kaja, amelyeket érdemes kipróbálni

Hívjuk elő kísérletezőbb énünket!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.