Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Így pucold meg a fokhagymát 30 másodperc alatt

2021. March 13.

A fokhagyma egészséges és finom, a magyar konyhában (is) nélkülözhetetlen alapanyag. Viszont még nem találkoztunk olyan emberrel, aki szívesen nekilátna egy nagyobb mennyiség megpucolásának. Rendben, tuti vannak páran, akiknek ez a kedvenc elfoglaltságuk, de valljuk be, a többség számára a hámozgatás igencsak macerás és idegesítő folyamat. Nem véletlenül van tele az internet különböző trükkökkel, amelyek segítségével egyszerűbbé és gyorsabbá tehető a munka. Mutatjuk is az egyik legjobbat!

 

A fenti YouTube videóból kiderül, hogy csupán egy tiszta és üres befőttes üvegre lesz szükségünk. Tegyük bele a fokhagymát, zárjuk le, majd jó alaposan rázzuk össze, és voilà, „el is készültek” a megpucolt fokhagymagerezdek! Egy próbát megér! 

 

Forrás: Country Living

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!