Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ezért fagyaszd le a megpucolt fokhagymagerezdeket

2020. augusztus 28.

Ismerős a szitu? Először megküzdünk a fokhagyma megpucolásával és felaprításával, aztán amire végre végzünk a művelettel, már ott is az „ellenállhatatlan” fokhagymaszag a kezünkön. Létezik egy praktika, amellyel a „szaghatást” minimalizálhatjuk, mégpedig úgy, hogy egy alkalommal bevállaljuk a fokhagyma illatát, cserébe viszont a következő főzések „szagtalanok” lesznek.  

A dolog roppant egyszerű: essünk neki egy vagy több fej fokhagymának, és pucoljuk meg egyszerre. A gerezdeket tegyük műanyag dobozba, zárjuk le, és helyezzük a fagyasztóba. Főzéskor mindig csak annyit vegyünk elő, amennyire szükség van. Nyugodtan apríthatjuk, reszelhetjük vagy szeletelhetjük, ujjaink, kezünk nem fogja átvenni a fokhagymaillatot. 

A megpucolt fokhagymagerezdek fagyasztva 6 hónapig elállnak. A fagyasztás tehát nemcsak a kellemetlen illatok miatt praktikus, hanem azért is, mert a megbontott fej fokhagyma a kamrában vagy a hűtőben viszonylag rövid időn belül romlásnak indul. 

 

Forrás: the kitchn 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!