Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Így lesz puha a vaj mindössze 2 perc alatt

2021. február 20.

Van otthon vaj, csak épp rettenetesen kemény, nekünk pedig gyorsan kellene az a bizonyos selymes, puha állag a reggelihez vagy éppen a készülő süteménybe. Ismerős helyzet? Megpróbálhatjuk persze a mikróban megolvasztani, de ez általában rosszul sül el, és „vajlevest” kapunk jól kenhető vaj helyett. Létezik egy jóval több sikerrel kecsegtető megoldás, amihez csak egy meleg pohárra lesz szükségünk.

Először is forraljunk vizet, majd töltsük egy akkora pohárba vagy csészébe, amibe belefér a felhasználni kívánt vaj. A vizet hagyjuk kb. 30 másodpercen vagy maximum 1 percen át a pohárban, majd öntsük ki. Közben a kemény vajunkat helyezzük egy tányérra, majd miután a poharunkból kiöntöttük a vizet, rögtön fordítsuk rá a tányérra és vajra. A pohár ezen a ponton praktikusabb a csészénél, mert az átlátszó falán keresztül szabad szemmel is látható lesz, ahogy a vaj olvad és puhul. A vajdarab méretétől függően 30-60 másodperc alatt puha és kenhető lesz.

 

Forrás: the kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Puha barack egy pillanat alatt

Puha barack egy pillanat alatt

Mutatjuk a trükköt

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.