Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Hogyan tudsz spórolni a húson?

Hó végi túlélő tippjeink következnek. 
2021. April 30.

Az elmúlt egy évben brutálisan megdrágult az élelmiszer. Minden egyes bevásárláson érezzük ezt. Ha már lemondtunk a luxus cikkekről, sajnos nincs más hátra, mint hogy a boltban is megnézzük, mire adjuk ki megkeresett forintjainkat, és hát lássuk be, a húsnak igencsak megkérik az árát manapság. Íme néhány tipp, amivel foghatunk a havi kiadásainkon: 

Főzés

Ha főzünk, készítsünk egyszerre nagy adagokat! A hipermarketekben vagy akár már a rendelős üzleteknél is sokszor olcsóbb egy nagy tálca hús, mint a kisebb kiszerelésű társaik. Másfelől így csak egyszer használtunk áramot, vizet, stb. Ha nem szeretjük több napig ugyanazt enni, nyugodtan fagyasszuk le adagokba kiporciózva, később még hálásak leszünk magunknak. (Nem utolsó sorban pedig így egy csomó időt is megspórolhatunk, amit amúgy munkával vagy munkakereséssel is tölthetnénk.)

Zöldségek

Az egyik legkézenfekvőbb módja a húson való spórolásnak, hogy nemes egyszerűséggel kevesebbet fogyasztunk belőle. Alakítsuk át szokásainkat, fogyasszunk több zöldségköretet! Például a fele hús-fele rizs helyett az egyharmad hús-egyharmad köret-egyharmad zöldség már mindjárt pénztárcabarátabb megoldás lesz. 

Trükközés

Ha ragut készítünk, szintén dúsíthatjuk zöldségekkel. Például a bolognai eredeti recept szerint szinte több répát, zellert, paszternákot tartalmaz, mint húst. Trükközhetünk kicsit a húsok minőségével is. Vásároljunk fele-fele arányban egy drágább és egy kicsit olcsóbb húsfélét, így kötve némi kompromisszumot a pénztárcánk oltárán. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hogyan tudsz spórolni az otthoni vízfogyasztáson?

Hogyan tudsz spórolni az otthoni vízfogyasztáson?

A Föld napja alkalmából összeírtunk néhány praktikát, amivel nemcsak a bolygót, hanem a pénztárcádat is kímélheted. 
Egy eszköz, amellyel rengeteg helyet spórolhatunk a hűtőnkben

Egy eszköz, amellyel rengeteg helyet spórolhatunk a hűtőnkben

Rengeteg módszer van, amelyek alapján rendet tarthatunk a hűtőnkben, de íme 4 ok, hogy miért épp ebbe rakjuk az alapanyagokat

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!