Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Hogyan használjuk az ecetet és a szódabikarbónát mosáshoz?

2. rész: Gyakorlati tanácsok
2021. September 5.

Cikkünk első részében már megismerkedhettünk az ecet és a szódabikarbóna előnyös tulajdonságaival és hatásosságával. Jöjjenek a gyakorlati tanácsok mosáshoz! 

 

Hogyan használjuk a szódabikarbónát?

Mosáshoz öntsük egy csészényit közvetlenül a mosógép dobjába, azelőtt, hogy betennénk a kimosandó ruhaneműt. Végül öntsük be a megszokott mosószerünket is. Mivel természetes fehérítőszer, a legjobb hatást fehér ruhák mosásakor érhetjük el, de a színes ruháknak sem veszi el a színét, így azokkal együtt is nyugodtan használhatjuk.

Ha a mosógépünket szeretnénk átmosni, öntsünk egy csészényit a dobjába, majd indítsuk el a lehető legmagasabb hőmérsékletet adó programon. Ha különösen alaposak szeretnénk lenni, akkor mosás előtt egy szivacsra vagy mikroszálas kendőre öntsünk egy keveset, és töröljük át először a mosógép dobját.

 

Hogyan használjuk az ecetet?

Mosáshoz tegyünk egy csésze fehérborecetet a mosógép öblítő rekeszébe, és használjuk a megszokott mosóprogramunkat. A mosógép tisztításához a leghatásosabb, ha először elvégezzük a fenti szódabikarbónás tisztítást, majd ha azzal megvagyunk, az ecetet a mosógép mosószeres és öblítős rekeszébe öntjük, és elindítjuk a legforróbb programot.

 

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!