Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ezzel a trükkel gyerekjáték meghámozni a céklát

2022. August 28.

A cékla gyökérzöldség, meglehetősen kemény és sűrű textúrájú nyersen, a héja pedig durva és rostokban nagyon gazdag. Van, aki nyersen hámozza meg, mások előbb inkább megfőzik. A megfőzött, majd kihűlt cékla megpuhul, így könnyebb meghámozni. Azzal viszont nem lehet túl sokat kezdeni, hogy akárhogyan is hámozzuk, a kezünket mindenképpen szép pirosra fogja színezni. Nincs valami egyszerűbb, tisztább megoldás?

Tipp: A céklalé tényleg szárnyakat ad?

Használjuk a sütőnket! Ezzel a módszerrel nemcsak egyszerűbb, hanem gyorsabb is lesz az előkészítés. Vágjuk le a leveleket, tisztítsuk meg a gumó alját, ezután mossuk meg, csomagoljuk egyesével alufóliába, majd tegyük 180 fokos sütőbe egy órára. Amint kihűltek, és levágtuk a kemény végeket, a cékla belseje szinte magától kicsusszan a héjából. Tehát nem kell hámozó, nem fogja össze a kezeinket, és sokkal egyszerűbben konyhakész lesz egy tápláló nyár végi saláta vagy akár egy desszert alapja.

Süss sütit céklával: 

Vegán céklás brownie

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Céklás gazpacho

Céklás gazpacho

Gazpacho céklából? Igen!
Tejfölös, sült céklasaláta maceramentesen

Tejfölös, sült céklasaláta maceramentesen

Egészséges és nagyon finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!