Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ezért ne mikrózzuk meg a leveles zöldségeket

2022. január 25.

Bár a mikrohullámú sütő nagyon kényelmes és egyszerű módja az ételek megmelegítésének, mégis meglepően hosszú lista létezik olyan élelmiszerekről, amiket nem szerencsés mikróba tennünk. Ilyen például az egész tojás, a tésztaszósz vagy a szőlő.

Az egészségtudatosan táplálkozók körében egyre divatosabbak a leveles zöldségek, ám a friss spenótlevél és a kelfélék sem érzik túl jól magukat a mikróban, egész pontosan apró tűzgolyókká képesek válni. Mikrózás közben az alufóliához hasonlóan szikrázni kezdenek, ettől pedig garantáltan tönkremegy az étel, de sérülhet maga a mikrohullámú sütő is, sőt extrém esetben súlyosabb tűzkár szintén előfordulhat. 

 

Mire jó még a mikrohullámú sütő? Cikkünkből kiderül

 

De mitől szikráznak a zöldségek a mikróban? Az ok pont a jótékony élettani hatásukban keresendő: magas a vastartalmuk. Vagyis annyi vas van bennük, amennyi bizonyos körülmények között szikrákat vethet, és a működő mikró belseje pont ilyen „ideális körülmény”.

Ha mindenképpen ilyen zöldséget szeretnénk melegíteni, tegyünk inkább a tűzhelyen serpenyőben, lassan és fokozatosan.

 

Még egy praktika: 

Gyakran mikrózod az ételt? Akkor ezt a két trükköt neked találták ki!

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Készíts sült almát a mikróban!

Készíts sült almát a mikróban!

Nem csak melegítésre használhatod a mikrót!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!