Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Mi mindenre használhatjuk a mikrohullámú sütőnket? Mutatjuk!

2019. március 27.

Ha csak akkor kapcsoljuk be a „mikrót”, amikor melegíteni szeretnénk, akkor messze nem használjuk ki a gépünk összes szuper képességét. Sok egyéb módon könnyítheti meg hétköznapjainkat, cikkünkben egyszerű, de nagyszerű tippeket szedtünk csokorba. (Valamennyi ötlet 900 W-os teljesítményre értendő.)

 

Minden finomabb baconnel

Felejtsük el a serpenyők súrolását, mikrohullámú sütőben sokkal egyszerűbb bacont készíteni. Vegyünk egy nagy darab konyhai papírtörlőt, és tegyünk a közepére baconszeleteket. Fogjuk össze a papírt, majd felfordítva – hogy alul legyen a papír nyílása – tegyük egy tányérra. Helyezzük a tányért 3-4 percre a mikrohullámú sütőbe, az eredmény gyors, finom és ropogós bacon lesz, ami után jóval kevesebbet kell mosogatni.

 

Puhítsunk vajat

Semmi pánik, ha puha vajjal szeretnénk sütni vagy főzni, viszont elfelejtettük kivenni a hűtőből, a mikrohullámú sütő megoldja a problémát. Tegyük a vajat tányérra, és melegítsük kiolvasztási fokozaton 30 másodpercig.

 

Házi chips

Szeleteljünk fel egy kisebb krumplit minél vékonyabb szeletekre, felületüket spricceljük be kevés olajjal. Borítsunk be sütőpapírral egy tányért, majd helyezzük el rajta egy rétegben a krumpliszeleteket. Sózzuk meg, és tegyük a mikrohullámú sütőbe 1 percre. Süssük 1 perces etapokban addig, amíg aranybarnák lesznek (hamar megégnek, ezért érdemes szakaszosan készíteni).

 

French toast – édes bundás kenyér

Törjünk fel egy tojást, adjunk hozzá kevés tejet, egy teáskanál cukrot, fél teáskanál vaníliakivonatot, majd villával verjük fel. Áztassunk bele kenyérszeleteket, hagyjuk, hogy a folyadék átjárja a kenyeret. Tegyük mikrohullámú sütőbe, és 1 percenként ellenőrizve és átforgatva süssük készre. Tálaljuk banánkarikákkal vagy bogyós gyümölcsökkel.

 

Könnyebben kifacsarható citrom

A mikrohullámú sütő egyik leghasznosabb tulajdonsága! Tegyük a citromot mikrohullámú sütőbe 20 másodpercre, majd csak ezután vágjuk fel és facsarjuk ki. Amellett, hogy a gyümölcs könnyebben kifacsarható lesz, több levet is kinyerhetünk belőle.

 

„Mikrós” habcsók

A habcsók masszáját adagoljuk sütőpapírral leterített tányérra. Tegyük 30 másodpercre a mikrohullámú sütőbe, majd ellenőrizzük az állagot. További 10-20 másodperces etapokban szárítsuk készre a habcsókokat.

 

Forrás: Good Housekeeping

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A mikrohullám tényleg kinyírja a tápanyagokat?

A mikrohullám tényleg kinyírja a tápanyagokat?

Mi is van ezzel a rejtélyes konyhai berendezéssel?
Így tisztítsd a mikrót!

Így tisztítsd a mikrót!

Ne csak az ételek melegítésénél használd ki a mikrohullámú sütő előnyeit! Íme egy ötlet, amivel a takarítást is megkönnyítheted.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!