Ezzel a trükkel gyerekjáték meghámozni a céklát
2022. August 28.A cékla gyökérzöldség, meglehetősen kemény és sűrű textúrájú nyersen, a héja pedig durva és rostokban nagyon gazdag. Van, aki nyersen hámozza meg, mások előbb inkább megfőzik. A megfőzött, majd kihűlt cékla megpuhul, így könnyebb meghámozni. Azzal viszont nem lehet túl sokat kezdeni, hogy akárhogyan is hámozzuk, a kezünket mindenképpen szép pirosra fogja színezni. Nincs valami egyszerűbb, tisztább megoldás?
Tipp: A céklalé tényleg szárnyakat ad?
Használjuk a sütőnket! Ezzel a módszerrel nemcsak egyszerűbb, hanem gyorsabb is lesz az előkészítés. Vágjuk le a leveleket, tisztítsuk meg a gumó alját, ezután mossuk meg, csomagoljuk egyesével alufóliába, majd tegyük 180 fokos sütőbe egy órára. Amint kihűltek, és levágtuk a kemény végeket, a cékla belseje szinte magától kicsusszan a héjából. Tehát nem kell hámozó, nem fogja össze a kezeinket, és sokkal egyszerűbben konyhakész lesz egy tápláló nyár végi saláta vagy akár egy desszert alapja.
Süss sütit céklával:
Forrás: mashed