Ezért ne kerüljön soha pillecukor az édesburgonya pite tetejére
1.Ez egy csinált hagyomány, melynek semmilyen kulturális vagy családi gyökere nincs
Az 1900-as évek elején, mikor a pillecukor kezdett népszerű lenni, az egyik nagy gyártó előállt azzal, hogy úgy reklámozzák a terméket, mint egy mindennap használatos konyhai alapanyagot.
2.Egy lusta megoldás
Ez is egy olyan termék, melyet idő- és energiaspórolás miatt is lehet használni toppingként. Egyre inkább legyőzte az olyan klasszikusokat, mint a habcsók, vagy a tejszínhab.
3.Egy édes köretből szuperédes desszertet varázsol
Az édesburgonya már alapvetően egy édeskés ízvilágú alapanyag, mely emellett egészséges is. Ha ezt pitében alkotjuk meg, sőt pillecukor köpenybe burkoljuk, szinte már bűn.
4.Felesleges erre pocsékolni a pillecukrot
Persze, a képeken jól mutat a pirult pillecukrokkal borított pite, de nélküle is annyi ízélményt kapunk, hogy nem érdemes a hagyományos elemeket felturbózni. Tartogassuk a kis fehér pihéket inkább a délutáni kakaónkba.
forrás: Delish