Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Vajon mi az ellenállhatatlan brownie titkos hozzávalója?

2021. szeptember 18.

Kívül ropogós, belül krémes – ilyen a tökéletes brownie, egyetlen trükkje pedig tényleg annyi, hogy ne süssük túl. De mi a titkos hozzávalója, amellyel az íze is mennyei lesz? Azt biztos mindenki tudja, hogy a kávés ízesítésű csoki nagyon-nagyon finom, jó bizonyíték erre a számos kávés ízesítésű csokoládé, bonbon, desszert. Ezek esetén általában csak egy kevés kávét adnak a csokihoz, ami jobban kihozza az édes ízt. Érdemes mindezt átültetni a kedvenc brownie receptünkre is! 

Ahelyett, hogy a lefőzött, folyékony kávét öntünk a tésztához, jobban járunk, ha instant kávéport használunk. Azzal, hogy a kávé száraz hozzávalóként kerül a receptbe, jobban tudjuk szabályozni annak nedvességtartalmát, ami brownie esetén pont az állag miatt fontos. 

 

Forrás: the kitchn

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.