Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Érett avokádó 10 perc alatt – lehetséges? Igen!

2020. October 9.

Az avokádó – kis túlzással – az internet kedvenc gyümölcse. Akárhová is kattintunk, gyorsan belefutunk egy cikkbe, amelyben ódákat zengenek egészséges tápanyagairól, vagy épp vitatkoznak arról, hogy valójában zöldség-e vagy gyümölcs. 

 

A gond az avokádókkal csak annyi, hogy megtaláljuk a pont jó példányokat, mivel ha beértek, csak 2-3 napig állnak el, utána már túlérettnek számítanak. Gyakori az is, hogy a boltokban éretlenebb avokádókba futunk. Ha így jártunk, vessük be az alábbi módszerek valamelyikét! 

 

Ha nem egészen érett, de már nem is kemény

Az avokádót hosszában vágjuk ketté, és távolítsuk el a magot. Mindkét felet csomagoljuk külön-külön mikrózható fóliába, és melegítsük legmagasabb fokozaton két percen keresztül. Ha kihűltek annyira, hogy meg tudjuk fogni, tegyük hideg, folyó víz alá, így megállítjuk a főzési folyamatot. 

 

Ha kőkemény

Az egész avokádót csomagoljuk alufóliába, és süssük a sütőben 90 fokon 10 percen át. Ha tényleg rettenetesen kemény, akkor süssük tovább, 5 percenként ellenőrizve az állagát. Ha megpuhult, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

 

Ha ráérünk

Tegyük az avokádót egy alma társaságában papírzacskóba, a zacskóba fogpiszkálóval szúrjunk pár nyílást, majd tegyük szobahőmérsékletű helyiségbe. A gyümölcs 1-3 nap alatt be fog érni.

 

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kedvenc avokádós receptjeink

Kedvenc avokádós receptjeink

2017 nagy kedvence az avokádó volt, búcsúztassuk az évet egy válogatással

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!