Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Hogyan pucoljuk meg a mangót?

2022. January 15.

A mangó egészséges és finom, viszont elsőre úgy tűnhet, nem is olyan egyszerű megpucolni. Aggodalomra azonban semmi ok, az alábbi videó segítségével a mangótisztítás világbajnokai lehetünk! 

Először is állapítsuk meg, hogy érett-e már egyáltalán a mangó: két ujjal határozottan benyomva puhának kell éreznünk. Ha ezzel megvagyunk, ragadjunk meg egy éles konyhakést! Először az aljából vágjunk le egy kis szeletet, csak annyit, hogy utána a vágási felületen megálljon. Utána kezdjük felülről kettévágni. Hamarosan beleütközünk a mangó magjába. A késsel a mag mellett haladva vágjunk le egy szeletet, majd ugyanígy felülről, a mag másik oldalán még egy nagy szeletet. Vágjuk le a maradék húst is, a magot dobjuk ki.

A nagy szeletek húsát éles késsel irdaljuk be, majd egy kanállal szedjük ki a mangó húsát. Egy másik technológia az, ha kereszt irányban irdaljuk be, majd kifordítjuk és levágjuk a húst. Végül a kisebb szeletekről is egyszerűen vágjuk le a gyümölcshúst.

 

Most pedig jöhet videón is:

 

 

Még egy kis mangó: 

4 ok, amiért több mangót kellene fogyasztanunk

 

Forrás: Akis Petretzikis YouTube

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!